Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 41χρονης Όλγας από την Αργυρούπολη, που έχασε τη ζωής ενάμιση χρόνο περίπου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της και δάσκαλο του τζούντο, γιατί του ζήτησε να χωρίσουν, εξέδωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μια ακόμη γυναικοκτονία, καθώς ο θάνατός της οφείλεται σε άγρια ενδοοικογενειακή βία και ζητά να απαγγελθεί στον δράστη η κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως, αλλά και η κυβέρνηση να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να νομοθετήσει τον όρο γυναικοκτονία στον ελληνικό ποινικό κώδικα ως νέο έγκλημα. 

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα υπέστη κατά τον ξυλοδαρμό της από τον 46χρονο σύντροφό της τον Ιανουάριο του 2022 μεγάλες κακώσεις και τραύματα που την κράτησαν για μήνες αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης, ώσπου μολύνθηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και πέθανε.