ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Δημήτρης Τερζής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στον αστερισμό των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης συνεχίζει να κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όπως όλα δείχνουν έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων που κατεβάζει ή προτίθεται να στηρίξει σε δήμους και Περιφέρειες.

Η Κουμουνδούρου έχει ήδη ανακοινώσει ποιους θα στηρίξει στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, ενώ ερωτηματικό παραμένει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, με φλέγον θέμα αυτό του Δήμου Αθηναίων. Μένει να δούμε αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά ή θα προχωρήσει με κάποιους εκ των έτερων υποψηφίων, Κώστα Ζαχαριάδη, Νίκο Φίλη, Κώστα Τσουκαλά ή Ολγα Μπαλαούρα, με τους δύο πρώτους να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν την τελική επιλογή.

Για τις καθυστερήσεις στην επιλογή των υποψηφίων έκανε αυτοκριτική ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»: «Eίναι ένα από τα μειονεκτήματα, τα οποία έχουμε αναγνωρίσει και θα πρέπει να αλλάξουμε για το νέο κόμμα που χρειαζόμαστε και ένα από τα μειονεκτήματα που οδήγησαν και στη διπλή εκλογική ήττα. Δηλαδή η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η απουσία προοδευτικών ανθρώπων, αριστερών, προοδευτικών δημοκρατών στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στις κοινωνικές λειτουργίες, τους θεσμούς και τους φορείς και τα επιμελητήρια. Είναι πράγματι ένα θέμα που οφείλουμε να κάνουμε αυτοκριτική και να αλλάξουμε πολλά πράγματα».

● Ακρα του τάφου σιωπή από τις φορολογικές αρχές και την κυβέρνηση για τη χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» αναφορικά με τα ερωτήματα που προκύπτουν για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, βασικού προσώπου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπου σε σχετική ανακοίνωση σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος εξακολουθεί να απολαμβάνει την απόλυτη προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και κατέληγε ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης».