Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

O δήμος Βόλου έσπευσε να ανακοινώσει χθες τη βράβευση του Αχιλλέα Μπέου από την Σοφία Σακοράφα υποστηρίζοντας ότι πρώτος συμβάλει στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού, ενώ ο δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια στους νικητές του αγώνα των 60 μέτρων, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού Στίβου.

Η εικόνα της γνωστής πολιτικού με τον Μπέο προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ίδια να απαντά σε ανάρτησή της ότι προφανώς η βράβευση έγινε με την ιδιότητά της ως προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε πως η υποχρέωση για αναγνώριση της ουσιαστικής και διαχρονικής στήριξης ενός Δήμου στην προσπάθεια του ελληνικού στίβου, δεν αμβλύνει την αντίθεσή της με τον τρόπο που μπορεί να πολιτεύεται ακόμα και κάποιος που θεσμικά βραβεύεται ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου.

«Η τρέχουσα δημόσια παρουσία μου στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές θεσμικές ιδιότητες : Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Οι θεσμικές μου υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δύο τελευταίες ιδιότητες, σε τίποτα δεν αλλοιώνουν και δεν υποστέλλουν τους πολιτικούς μου αγώνες» σημείωσε η βουλευτής, όπως επίσης το εξής.

«Η πολιτική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια, που λειτουργώ υπηρετώντας αρχές και αξίες, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, ή προσπάθεια εκμετάλλευσης, σκόπιμη ή μη».

Το ΜέΡΑ25 τόνισε σε ανακοίνωσή του πως η πολιτική διαδρομή και το πολιτικό ήθος της κ. Σακοράφα δεν κρίνεται από ένα «επικοινωνιακό τρικ που την παρουσιάζει, δήθεν, στο πλευρό του τραμπούκου, φασίστα Αχιλλέα Μπέου.

»Η θέση του ΜέΡΑ25 για τον κ. Μπέο είναι διαχρονική, ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Με τις φασιστικές και τραμπούκικες μεθόδους που εισήγαγε στον Βόλο και στην γύρω περιοχή, ο κ. Μπέος σηματοδοτεί τον χείριστο συνδυασμό αυταρχισμού και εκφυλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ΜέΡΑ25 ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών της Μαγνησίας που παλεύουν ενάντια στη καύση των απορριμμάτων, ενάντια στην χυδαία παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και του νερού από τον κ. Μπέο στις πολυεθνικές και, βέβαια, ενάντια στις διώξεις τους από τον κ. Μπέο και τις εν λόγω πολυεθνικές»