Ψηλά κρατάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υπόθεση των διασυνδέσεων της Greek Mafia με στελέχη της αστυνομίας και συνεργάτες του υπ. ΠΡΟΠΟ, την ώρα που η Εισαγγελία στην Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής ζητά να της διαβιβαστούν όλοι οι φάκελοι με τα στοιχεία για τη δολοφονία επιχειρηματία στον κλάδο των καυσίμων, όπου μεταξύ άλλων, υπάρχουν sms από το κινητό του ακόμα και με στενούς συνεργάτες του Τάκη Θεοδωρικάκου.
Με δήλωσή του, ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη KO ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επικαλούμενος και τα στοιχεία που έφεραν στο φως εφημερίδες όπως το «ΒΗΜΑ», το «Documento», η «Καθημερινή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών», επισημαίνει ότι η κυβέρνηση παραμένει άφωνη επί 12 ημέρες για τη δυσώδη υπόθεση και επαναλαμβάνει τα ίδια ερωτήματα που θέτει το κόμμα του. Μάλιστα κάνει ευθεία επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντάς τον για σωρεία ψευδών και «προπαγανδιστικό παραλήρημα» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ιδίου.
Επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά ότι «το πρόβλημα που ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης έχουν είναι ότι αποκαλύφθηκαν τα πεπραγμένα των ίδιων και των συνεργατών τους. Είναι ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της χώρας και της αντιδημοκρατικής εκτροπής».
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη
