Επίθεση σε όλα τα «καυτά» μέτωπα, με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ακρίβεια, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε αλλά και όσα δεν είπε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «απομονωμένο» και κατήγγειλε ότι χωρίς απαντήσεις ο Μητσοτάκης, μετά τις υποκλοπές τηλεφώνων σχεδιάζει και υποκλοπές βουλευτών. Παράλληλα, στηλίτευσε τη συνωμοσιολογία στην οποία επιδόθηκε, ενώ του απάντησε και στα περί «τερατογένεσης» που είπε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς τη Ν.Δ.
Απ’ την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολίασε ότι «ο πρωθυπουργός κατέδειξε από την αφωνία του για τον κ. Τσίπρα και τις συνεχείς επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, ποιος είναι ο στρατηγικός του αντίπαλος». Ειδικά για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη τον κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να βρει σωσίβιο σε σενάρια συνωμοσιολογίας για να δραπετεύσει από τη αλήθεια».
Το δε ΚΚΕ αναφέρθηκε καυστικά στα σενάρια Μητσοτάκη για κυβέρνηση συνασπισμού με συμμετοχή του ΚΚΕ.
Η Ελληνική Λύση επισήμανε ότι «όσοι λοιπόν σκοπεύουν να αναζητήσουν “αποστάτες” για να παραμείνουν στην καρέκλα, ας ψάξουν στους όμορους πολιτικούς τους χώρους και όχι στην Ελληνική Λύση».
Ειδικότερα, αναφέρει ότι «επειδή ο πρωθυπουργός δεν ήταν “έτοιμος” να απαντήσει για το ενδεχόμενο “μετεκλογικών συνεργασιών”, η Ελληνική Λύση είναι απόλυτα έτοιμη για να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να “συνεργαστεί” με κανέναν». Αντίθετα, επισημαίνει η Ελληνική Λύση, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την απόλυτη σύμπλευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και την πλήρη αποξένωσή τους από τον ελληνικό λαό.
