«Και εδώ από την Πάτρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανισότητες καλπάζουν, η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας και δυστυχώς δεν παίρνονται αποφάσεις ανάλογες του προβλήματος». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα.
Όπως προσέθεσε, «πρέπει να υπάρξει άμεσα πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου, φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών», επισημαίνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει με στοιχεία της ότι τα υπερκέρδη τους για όλη την Ευρώπη το 2022 θα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ εάν δεν κάνουμε κάτι».
Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά» διότι, όπως είπε, «το κράτος κερδοσκοπεί σε βάρος του πολίτη τους τελευταίους μήνες από την αύξηση των τιμών και έχει πολλαπλάσια έσοδα σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα».
Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική πολιτική και ένα άλλο σχέδιο από αυτό που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Όσον αφορά στις συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε ότι «επειδή πολλά ακούγονται, θέλω να είμαι ξεκάθαρος» και εξήγησε: «Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης είναι δύο πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς. Και η δημοκρατική παράταξη δεν πρόκειται σε αυτό το ισχυρό νέο της ξεκίνημα να δώσει σωσίβιο ούτε στον έναν ούτε στον άλλο».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη, προκειμένου να επιβάλουμε τις ιδέες και το προοδευτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας για μια άλλη σελίδα για τον ελληνικό λαό, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, λιγότερες ανισότητες και μεγαλύτερη προοπτική για τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα μας».
