Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με δύο «όχι» απαντά το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το πρώτο αφορά την πρόταση των δανειστών και το δεύτερο την πρόταση της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών «θεσμών», υποστήριξε:

«Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το “όχι” της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός “ναι” στη δική της αντιλαϊκή πολιτική», προσθέτοντας ότι «θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει “λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε”». Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει «εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους.

Τέλος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω».