Τον Κυριάκο Μητσοτάκη «καρφώνει» ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, υπό το βάρος των αποκαλύψεων και της σκανδαλώδους χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης που εκφώνησε, τον περασμένο Μάιο, πανηγυρική ομιλία υπέρ του Κουρτ, καθώς τιμήθηκε με το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ». Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στην Αυστρία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση που αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα βουλευτών της αντιπολίτευσης «για έλεγχο δημοσκοπήσεων που εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής».
https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10159770873743054
Οικονόμου: Υποτιμά την πατρίδα
«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή». Υποτιμά την πατρίδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τη φέρει στα δικά του, μικρά πολιτικά μέτρα.
»Όσον αφορά στα περί «στημένων» δημοσκοπήσεων για να φρεσκάρει τη μνήμη του ας συμβουλευτεί τους «δημοσιογραφικούς» του βραχιονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα.
»Κατά τα αλλά το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για το στήσιμο -εκτός και εντός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων.
Υ.Γ.: Για να διευκολύνουμε τον κ. Τσίπρα επισυνάπτουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδας» απαντά με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Διασταύρωση πυρών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.
Προηγήθηκε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία σημειώνεται ότι: «Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opinionpoll»
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από Καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα.
Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο. Δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρίας του συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική.
Ό,τι και να κάνει ο κ.Μητσοτακης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς».
ΝΔ: Χρειάζεται μεγάλο θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να βγει και τιμητής
«Το μόνο που κάνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουρτς είναι να θυμίζει σε όλους τα έργα και τις ημέρες του την εποχή που κυβερνούσε. Τότε που προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον “δημοσκοπήσεις μαϊμού”» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .
«Ποιος δεν θυμάται μετρήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες, που δημοσιεύονταν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εμφάνιζαν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2-2,5 μονάδες και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο 8-10% μέχρι και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Κι ύστερα ήρθαν τα αποτελέσματα! Αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν τα ευρήματα όλων των αναγνωρισμένων εταιρειών. Αλλά ακόμη και σήμερα συνεχίζει το ίδιο βιολί. Αλήθεια πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τα αποτελέσματα και των τωρινών δημοσκοπήσεων, όταν ακόμη και στις μετρήσεις που δημοσιεύει στην Αυγή, δεν εμφανίζει ποτέ την πρόθεση ψήφου; Και δεν ήταν μόνο οι δημοσκοπήσεις “μαϊμού”. Πρόσφατα στη βουλή αποκαλύφθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις για τους στημένους διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια, προκειμένου να φτιαχτεί ελεγχόμενο σύστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και για τα 3 εκατομμύρια που μέσα από “υπόγειες” διαδρομές δόθηκαν για να εκδοθεί το “Documento”» προσθέτει.
«Χρειάζεται μεγάλο θράσος λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να βγει και τιμητής» καταλήγει η ΝΔ.
