ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Εφ.Συν.» - Μάριος Βαλασόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Λάθος τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως «θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας».

«Βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας« βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πίσω από τα «τόσο λάθος» φθινοπωρινά μέτρα που ανακοίνωσε η η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου προχωρά σε τέσσερις παρατηρήσεις αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα για «μέτρα προστασίας της κοινωνίας» αναφέροντας:

Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά.

Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ - ειδικά των ανεμβολίαστων - και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και  βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ.

Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα.

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας.

O ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από κάποιον να εξηγήσει «με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας» και υπογραμμίζει πως δεν πιστεύει ότι πρόκειται «για ανεύθυνη μικροπολιτική της Ν.Δ.».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει αναφέροντας πως «ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του».

► Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραφε πως: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Έγκλημα με ευθύνη Μητσοτάκη η ύπαρξη 152 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ»
Δριμεία επίθεση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στον πρωθυπουργό για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ. Επανέλαβε το αίτημα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών - στρατιωτικών νοσοκομείων και προσλήψεις στο ΕΣΥ.
«Έγκλημα με ευθύνη Μητσοτάκη η ύπαρξη 152 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ξανθός: «Αντί για σχέδιο έκτακτης ανάγκης, μεθόδευση για να φανούν λιγότεροι θάνατοι»
«Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής τραγωδίας και βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και τους θεσμούς».
Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η «αποτυχημένη διαχείριση» της πανδημίας
Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η «αποτυχημένη διαχείριση» της πανδημίας
ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ καταρρέει και ο πρωθυπουργός… ξορκίζει το κακό
Μεγαλώνει την πίεση προς την κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα στοιχεία που παραθέτει να είναι αδιάσειστα.
ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ καταρρέει και ο πρωθυπουργός… ξορκίζει το κακό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Να μας πει η κυβέρνηση πόσοι πέθαναν χθες εκτός ΜΕΘ»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, με ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ζητά...
«Να μας πει η κυβέρνηση πόσοι πέθαναν χθες εκτός ΜΕΘ»
Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις «ύποπτες» ΜΕΘ
Η Κουμουνδούρου βάλλει κατά ριπάς πρωθυπουργό και κυβέρνηση, με αφορμή την προκαταρκτική για την σοκαριστική παραδοχή Βασιλακόπουλου.
Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις «ύποπτες» ΜΕΘ