ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Δημήτρης Τερζής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με το σύνθημα «προχωράμε μαζί, αλλάζουμε τον κόσμο», η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει όχι ένα ενιαίο φεστιβάλ αλλά περισσότερα και διάσπαρτα, κάνοντας την αρχή από τη δυτική Αθήνα και, ειδικότερα, το άλσος του Αιγάλεω. Τα φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν με τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό και με στόχο να φέρουν «στο προσκήνιο τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τη γενιά μας, αλλά και τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, η νεολαία τονίζει πως την ώρα που οι νέοι προσπαθούν να κερδίσουν ξανά τις ζωές τους, αγωνιώντας για το παρόν και το μέλλον τους, «η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τα σχέδιά της, καταστρέφοντας τις ζωές μας. Η επίθεση στη νέα γενιά και τον κόσμο της εργασίας δεν έχει προηγούμενο, με τον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και την κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών να γίνονται κανονικότητα».

Το φεστιβάλ Σπούτνικ της Δυτικής Αθήνας θα γίνει το Σάββατο, με ώρα έναρξης στις 7 το βράδυ, ενώ μισή ώρα αργότερα θα υπάρξει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η νέα γενιά στο στόχαστρο – η απάντηση της Αριστεράς». Σε αυτήν, θα μιλήσουν οι:

■ Νάσος Ηλιόπουλος. Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

■ Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Υποψήφιος διδάκτορας, μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

■ Ελεάννα Τσίχλη. Σκηνοθέτρια, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου «κάτω από τη σκηνή»

Στις 9.30 το βράδυ, θα ακολουθήσει ωριαίο stand up comedy με τους Γιάννη Ρούσσο και Πάρι Ρούπο και η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα. Παράλληλα, στον χώρο θα λειτουργήσουν και 3 εκθέσεις. Η πρώτη «blast the past» αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία 135 χρόνια αγώνων του εργατικού κινήματος, στους κρίσιμους σταθμούς αυτής μέχρι και τη σημερινή κατάργηση του οκταώρου.

Η δεύτερη έχει τίτλο «Αποσιωπώντας τη διαφορετικότητα και τη γυναικοκτονία» και γίνεται με αφορμή την παρούσα συγκυρία, όπου «η κοινωνία συγκλονίζεται από αλλεπάλληλα κρούσματα έμφυλης βίας, που φτάνει μέχρι τη δολοφονία, αλλά και βίας ενάντια σε κάθε άνθρωπο που ξεφεύγει από τα στενά όρια της πατριαρχικής αντίληψης, με τα ΜΜΕ να προσπαθούν συντεταγμένα να εξαφανίσουν από τον δημόσιο διάλογο αυτά τα φαινόμενα» και η τρίτη τιτλοφορείται «Αστυνομοκρατούμενη ασφάλεια», όπου μεταξύ άλλων θέτει το βασικό ερώτημα «Από τη Νέα Σμύρνη έως τα κινήματα και από τις πλατείες μας ώς τα πανεπιστήμια είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε, πόσο ασφαλείς αισθανόμαστε;».