• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 18.0°C
  2 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.9°C / 16.6°C
  1 BF
  86%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 18.2°C
  0 BF
  83%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 13.8°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.2°C / 15.0°C
  1 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 11.4°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  2 BF
  92%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.8°C
  1 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  4 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  3 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.7°C / 16.2°C
  1 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 13.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.5°C / 17.8°C
  0 BF
  79%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  77%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.0°C / 18.2°C
  2 BF
  70%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.4°C
  0 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 16.2°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  81%
EUROKINISSI

Θωρακίστε τους εργασιακούς χώρους, στηρίξτε τους εργαζομένους, φωνάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

 • A-
 • A+

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Βιλίων. 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια, τονίζοντας ότι η έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική «αποδίδεται στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες».

Η κυβέρνηση «συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια στιγμή δεν ανακοινώνονται μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση αντί να προλαμβάνει συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει γίνει»

Από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια.

Εννιά μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας.
Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!

Από την πλευρά της, η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, σημειώνει ότι «εδώ και μία εβδομάδα, η Δυτική Αττική είναι στο "κόκκινο" σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Δικαιολογημένα, η ανησυχία των εργαζομένων κι όλου του λαού στην περιοχή μεγαλώνει, όταν βλέπει την κυβέρνηση να κάνει συσκέψεις, αλλά να μη λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, να μην αναλαμβάνει την ευθύνη της ιδιαίτερης φροντίδας που απαιτείται σε υποβαθμισμένες περιοχές, να συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής».

Όπως υπογραμμίζει «η προσπάθεια της κυβέρνησης να "κλείσει" όλο το ζήτημα της εξάπλωσης της πανδημίας στη Δυτική Αττική στην ύπαρξη κοινωνικών ομάδων, που ζουν στην ευρύτερη περιοχή κάτω από αντίξοες συνθήκες με διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Τη στιγμή μάλιστα, που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο φροντίδας και ενημέρωσης αυτού του πληθυσμού, με μόνιμη εγκατάσταση συνεργείων του ΕΟΔΥ, με δωρεάν μαζικά τεστ, όπως από την αρχή της πανδημίας ζητούσε το ΚΚΕ. Σήμερα, είναι ακόμα περισσότερο αναγκαίο κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να εξασφαλίσουν όλες τις αναγκαίες υποδομές, με επίταξη ακόμα και ξενοδοχειακών μονάδων για να διασφαλιστεί η απομόνωση των κρουσμάτων σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες».

Αναφέρει ακόμα ότι «οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Δυτική Αττική ζουν μόνιμα σε μια "έκτακτη κατάσταση" με διαχρονικές ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων. Είναι καταδικασμένοι να ζουν στην "πίσω αυλή" της Αττικής, με τον καρκίνο του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποθήκες επικίνδυνων αποβλήτων, με την ανεξέλεγκτη δράση των ομίλων που δραστηριοποιούνται γύρω και μέσα στον οικιστικό ιστό που προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος, μόνιμο κίνδυνο βιομηχανικών ατυχημάτων και επιβαρύνουν την υγεία του λαού της περιοχής».

«Αντί η κυβέρνηση λοιπόν, να δείχνει την πυγμή της στο λαό της Δυτικής Αττικής που αγανακτεί βλέποντας την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προφύλαξης της υγείας και της ζωής του, καλό θα ήταν να τη δείξει στους επιχειρηματικούς ομίλους που κάνουν λάστιχο τα μέτρα προστασίας, για να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους και να πάρει έστω και τώρα, όλα τα αναγκαία μέτρα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πολιτικές αντιδράσεις για τις κυβερνητικές παλινωδίες
Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν εκ νέου οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας. Αιτία, αυτή τη φορά, οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο.
Πολιτικές αντιδράσεις για τις κυβερνητικές παλινωδίες
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αντιπολίτευση: Κυβερνητική δράση και όχι εφησυχασμός, λόγω των εμβολίων
Κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν το Μαξίμου να προχωρήσει σε έμπρακτη στήριξη του συστήματος υγείας και να μην περιμένει μόνο από τους εμβολιασμούς να λύσουν το πρόβλημα της πανδημίας.
Αντιπολίτευση: Κυβερνητική δράση και όχι εφησυχασμός, λόγω των εμβολίων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στα «αζήτητα» της κυβέρνησης η εργασία, σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι
Συνειδητή, νεοφιλελεύθερη επιλογή που θα βυθίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην απόγνωση χαρακτηρίζει το γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την...
Στα «αζήτητα» της κυβέρνησης η εργασία, σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ο πρωθυπουργός κουνά το δάχτυλο στους πολίτες για να κρύψει τις 12 παλινωδίες του»
Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα στην κυβέρνηση με επίκεντρο πάντως τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει τις «12 παλινωδίες που θέλει να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης κουνώντας το...
«Ο πρωθυπουργός κουνά το δάχτυλο στους πολίτες για να κρύψει τις 12 παλινωδίες του»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία
«Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης, αφού υπάρχουν αυτή τη στιγμή δημοσιονομικά οι δυνατότητες για στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την...
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας