ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Δημήτρης Τερζής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά πλέον στη λογική τού «τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο» από εδώ και στο εξής. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν μάλλον αναμενόμενα τα τρία εξώδικα που έστειλε η Ολγα Γεροβασίλη με αποδέκτες τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο και τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, σχετικά με «συκοφαντικές», όπως αναφέρει η ίδια, προς το πρόσωπό της αναρτήσεις των ανωτέρω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της «Καθημερινής» από το οποίο φαίνεται ότι πιάστηκαν οι τρεις προκειμένου να προχωρήσουν σε κρίσεις και συκοφαντικά σχόλια ως προς το πρόσωπο της κ. Γεροβασίλη.

«Οσοι χρησιμοποιούν το όνομά μου οφείλουν να ανακαλέσουν γιατί είναι ψευδές. Εχει αναλάβει η Δικαιοσύνη», είπε χθες η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Σε ερώτηση αν γνώριζε ότι υπάρχουν έριδες ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, η κ. Γεροβασίλη είπε πως «αν κάτι έφτανε προς εμένα ως μήνυμα ή καταγγελία, ευνόητα θα είχα κάνει έρευνες.

Αναφορικά με τα επιχειρησιακά λάθη στα οποία αναφέρεστε, θυμίζω ότι δεν ήμουν εκείνη την περίοδο υπουργός. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζετε επίσης ότι ένας υπουργός παίρνει την πολιτική ευθύνη. Δεν έχει στα χέρια του την επιχειρησιακή. Ο κ. Τόσκας τότε πήρε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε. Αφότου, έναν μήνα μετά, ανέλαβα το υπουργείο, δεν ήρθε ποτέ εις γνώση μου κάτι το οποίο συνέβαινε μεταξύ των αξιωματικών για τέτοια ζητήματα, τα οποία είναι φοβερά».

Το «Μακελειό»

Θέμα προέκυψε χθες και με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», γνωστής για τις ακροδεξιές απόψεις της. Στο πρωτοσέλιδό της «ανακάλυπτε» ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει αποκτήσει βίλα στο Σούνιο, αγοράζοντάς την έναντι του ποσού του 1,3 εκατ. ευρώ από Ιταλό επιχειρηματία. Ολα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας νοικιάζει εποχικά σπίτι στο Σούνιο για λίγες μέρες ξεκούρασης.

Εννοείται πως το δημοσίευμα ήταν ψευδές και αποτελούσε ουρά τόσων και τόσων δημοσιευμάτων της εν λόγω εφημερίδας που συνηθίζει να λιβελογραφεί καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χωρίς να αποδεικνύει ποτέ τα γραφόμενά της. Αντίστοιχο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας το 2016 υποστήριζε ότι το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη ήταν αγορασμένο κοψοχρονιά από ιδιώτη που αυτοκτόνησε!