Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αποστάσεις από τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης πήρε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή.

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο κ. Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» – όπως το χαρακτήρισε – που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση». Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας».

«Χτυπάτε εμάς που δεν ασκούμε την διακυβέρνηση για να προειδοποιήσετε τους δικούς σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε. Δεν κυβερνάτε, κι η χώρα βουλιάζει. Επιτέλους κυβερνήστε» είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναρωτήθηκε αν συμφωνούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρόμια και μίλησε για θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης που το κόστος του θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς στοιχεία και αριθμούς και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό «γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε».

«Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους» είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός.

Αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, καθώς η πρόθεση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να δώσει τον λόγο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ που αποχώρησε από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενη.

Η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε το λόγο στον κ. Σαμαρά που τον ζητούσε επίμονα, θέλοντας να προηγηθεί του κ. Κατρούγκαλου που κατά την ερμηνεία της ΝΔ δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης του.

Έπειτα από αντεγκλήσεις που διήρκησαν αρκετά λεπτά οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν, κατηγορώντας την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής αλλά σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».