Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε αντεπίθεση κάλεσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα μέσα και έξω στην Ε.Ε., ότι υπάρχει σίγουρος δρόμος για τους λαούς: αυτός που οδηγεί τον ίδιο το λαό στην εξουσία.

Μιλώντας στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η καλύτερη άμυνα στην επίθεση του κεφαλαίου, της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των οργάνων τους σε δήμους και τις περιφέρειες, είναι η αντεπίθεση». 

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θέλουν «να πουλήσουν στον λαό το παραμύθι της μεταμνημονικής εποχής».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ, οι νόμοι των μνημονίων δεν έχουν ημερομηνία λήξης, καθώς «τα μνημόνια στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες, ήταν τα χρήσιμα εργαλεία, για την ταχύτατη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που τσακίζουν το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου».

Βάζοντας στα πυρά του και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. βαδίζουν στον δρόμο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ… στον δρόμο υπεράσπισης του κεφαλαίου… Μόνο που ο δρόμος του λαού και του κάθε ευρωπαϊκού λαού είναι μακριά και έξω από την Ε.Ε., από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία».

«Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ και έξω στην Ε.Ε., γιατί το δυνατό “ΝΑΙ” στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό “ΟΧΙ” στην Ε.Ε.», κατέληξε ο γραμματέας του ΚΚΕ.