Την επιθετική στάση που θα κρατήσει από την Παρασκευή η αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε σήμερα ο Μάκης Βορίδης. Τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος προανήγγειλε από τη Βουλή ότι θα βγουν… τα μαχαίρια.
«Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος. Αύριο, όμως, θα μιλήσει για να πάνε τα θρασίμια στη θέση τους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή αφού, φυσικά, τόνισε ότι το κόμμα του έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει το τριήμερο πένθος.
«Κάντε μας μια χάρη, από την κυβέρνηση και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων και στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε να σεβαστούμε αυτό το τριήμερο τη θλίψη τους, την οδύνη τους, τον πόνο τους, κάντε μας μια χάρη! Σταματήστε να είστε αυτάρεσκοι και να σας ακούμε να λέτε πόσο υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός» σημείωσε ο κ. Βορίδης και προανήγγειλε προσωποποίησε ευθυνών.
«Δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις! Δεν θα μιλήσουμε για το θεσμικό πλαίσιο γενικώς. Θα μιλήσουμε για τις εγκυκλίους που εσείς βγάλατε και που προβλέπουν λεπτομερώς τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θα μιλήσουμε όχι για να κάνουμε μια στείρα πολιτική αντιδικία. Γιατί πάνω στους δεκάδες νεκρούς, στους αγνοούμενους, στους εκατοντάδες τραυματίες δεν υπάρχει μικροπολιτική. Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μικροπολιτική, η ανάληψη της ατομικής ευθύνης δεν είναι μικροπολιτική. Η ορθή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού έχει ονοματεπώνυμα. Θα μιλήσουμε αύριο, ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» είπε χαρακτηριστικά εντός βουλής.
