Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Αυτό που έχει νόημα είναι να θέσει ο Αντώνης Σαμαράς το θέμα της συμφωνίας-γέφυρας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες» ήταν ακόμα μια φράση που είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας στον πρωθυπουργό. Η εκτίμηση του Βέρνερ Φάιμαν αποτελεί ουσιαστικά μια σαφή προτροπή ώστε να ασκηθούν ολόπλευρες πιέσεις στην Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και για να επιτευχθεί στην Ελλάδα η αναγκαία πολιτική συναίνεση που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής της θέσης.

Η κυβέρνηση, διά των κορυφαίων στελεχών της, αλλά και οι βουλευτές της συμπολίτευσης, αναμένεται μάλιστα να δομήσουν τον λόγο τους στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής επ’ αυτού του επιδίκου. Δεν αποκλείεται να καταγραφεί από την πλευρά τους μια «ομοβροντία» ομιλιών μέσω των οποίων θα ζητηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση να πράξει το εθνικό της καθήκον και να συμβάλει από τη θέση της στη διαπραγμάτευση.

Η δε ανακοίνωση του προτεινόμενου για να καταλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετείται για το Σαββατοκύριακο, αφού θα έχουν υπάρξει τα πρώτα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και την άτυπη σύνοδο κορυφής.