Απόλυτη κάλυψη στον Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση της σύμβασης που είχε υπογράψει το 2011 με τη Novartis παρείχε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σε ειρωνική διάθεση η Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι «ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσιες θέσεις. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να θεωρείται ασυνήθιστο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., δηλαδή να έχει κάποιος εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πριν περάσει στην πολιτική, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συμβαίνει στα αλήθεια».
Αναφορικά με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Novartis (δύο επιστολές, cd με αρχεία, ιδιόχειρο σημείωμα), η κ. Σπυράκη επιτέθηκε στην κυβερνητική πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής, λέγοντας ότι «κάλυψε με πολύ μεγάλη ευκολία την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα» και στην κατεύθυνση της υπερασπιστικής γραμμής της Ν.Δ. περί σκευωρίας, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων, λέγοντας ότι «οι μάρτυρες αυτοί είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου το 2013.
Και τώρα έχουν φτάσει έγγραφα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ότι ζητούσε η εταιρεία Novartis συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό το 2014. Σε αυτές τις υποθέσεις λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».
«Πυρά» για ποδόσφαιρο, στρατιωτικούς
Σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι «η Ν.Δ. εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο και σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου».
Παράλληλα επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση, κάνοντας, για άλλη μια φορά, λόγο για «εναγκαλισμό της με μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται κοντά της» και ισχυρίστηκε ότι «τους χρησιμοποίησε, όπως και άλλους επιχειρηματίες, είτε για να ελέγξει προκλητικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είτε για να ελέγξει επιχειρήσεις, είτε για να ελέγξει ποδοσφαιρικές ομάδες», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για τη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό και για «την καταστροφική συζήτηση γύρω από το ελληνικό grexit στο ποδόσφαιρο».
Τα πυρά της στην κυβέρνηση έστρεψε, τέλος, και για την υπόθεση των δύο κρατούμενων στην Τουρκία Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι «δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, μεθοριακό επεισόδιο, οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται στις τουρκικές φυλακές» και ρωτώντας «ποιος εκφράζει την επίσημη θέση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας; Ο «εξαφανισμένος» κ. Καμμένος, που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «ομήρους» τούς δύο αξιωματικούς ή ο κ. Κουβέλης, ο αναπληρωτής του, που αποκαλεί «υπερτροφικό» τον λόγο του προϊσταμένου του;».
