Πρόκειται για πολιτική μπλόφα, συνήθη γραφικότητα, προσπάθεια να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης ή ο Βασίλης Λεβέντης το εννοεί πραγματικά ότι σε ομιλία του την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα;
Με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου των διεμφυλικών ατόμων, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξαφνικά σήκωσε απότομα τους τόνους, τόσο με τις τρανσφοβικές του τοποθετήσεις όσο και με την πολιτικά «δουλοπρεπή» στάση του απέναντι στην Εκκλησία.
Εδώ και δύο ημέρες ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επιστολή που του έστειλε και με δημόσιες τοποθετήσεις του, να αναπέμψει το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ ξαφνικά «απειλεί» ότι θα εγκαταλείψει και την έδρα του. Αφού το είχε προαναγγείλει χθες το πρωί από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, το απόγευμα σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στη Βουλή, εμφανίστηκε ακόμη πιο αποφασισμένος.
«Ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του. Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ. Εγώ ό,τι λέω, δεν το αλλάζω. Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι έχει κατασταλάξει στην απόφασή του.
Οπως διευκρίνισε, δεν θα παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος, αλλά «έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο. Θα κυκλοφορώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους… εγώ είμαι… “σκυλοντόγκ”» είπε, αφήνοντας με την απορία όσους τον άκουγαν.
Τρανσφοβία
Νωρίτερα στη συνέντευξή του είχε «απειλήσει» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα του… κόψει την «καλημέρα» αν υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου και ότι ο ίδιος δεν θέλει να αποτελεί «μέρος ενός βρομερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος».
Χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε στην επιστολή Λεβέντη, με την οποία τον προειδοποιούσε για… «επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό». «Θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου», του απάντησε τυπικά ο κ. Παυλόπουλος, με την Ενωση Κεντρώων να επανέρχεται και να τον κατηγορεί ότι δεν προστατεύει… τα χρηστά ήθη και τη συνοχή της κοινωνίας.
Τα λεγόμενα Λεβέντη δεν άφησε ασχολίαστα η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία είχε υποχωρήσει από την Κ.Ο., καταγγέλλοντας ότι ο κ. Λεβέντης της είχε υποσχεθεί τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, αλλά αντ’ αυτής προώθησε τον θετό γιο του και βουλευτή Μάριο Γεωργιάδη. «Αν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα, οφείλει να παραιτηθεί πριν τη Δευτέρα και να συγκληθεί η Κ.Ο. για εκλογή νέου προέδρου», είπε μεταξύ άλλων.
