Στις αλλαγές που σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του (σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας), αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αν και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να πέσει στην παγίδα των υπέρμετρων υποσχέσεων, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα καταφέρει να προχωρήσει σε μείωση φόρων, περικοπές δαπανών και αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων, προκειμένου να μπει ξανά μπροστά η «μηχανή» της ελληνικής οικονομίας.
«Είναι αναγκαίο να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη “μηχανή” της ελληνικής οικονομίας… Θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Με ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν “μήνυμα” στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford.
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε επενδύσει εκ νέου στο αφήγημα των «ψεμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ»», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να πορευτώ λέγοντας την αλήθεια. Οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές και δεν αντέχουν άλλα ψέματα…».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως το 2015, «οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να ανέλθουν στην εξουσία. Ξόδεψαν έξι μήνες διαπραγμάτευσης και τελικώς υπέγραψαν το τρίτο Μνημόνιο με τεράστιο κόστος για τους Έλληνες πολίτες».
