Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Πρόκληση» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις σημερινές «αντικομμουνιστικές ανιστόρητες φιέστες στην Εσθονία», επισημαίνοντας πως αυτή στρέφεται ενάντια στα «εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού», στους «λαούς της Ευρώπης που έγραψαν με την πάλη τους τις ηρωικές σελίδες της Αντιφασιστικής Νίκης», αλλά και «τα εκατομμύρια των κομμουνιστών, των αγωνιστών που συνέβαλαν καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού-φασισμού».

Ο Περισσός, που κλιμάκωσε τους τόνους με αφορμή τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην απόφαση Κοντονή να μη συμμετάσχει σε «συνέδριο» στο Ταλίν της Εσθονίας για «τα θύματα του κομμουνισμού», με χθεσινή μακροσκελή ανακοίνωσή του υπενθύμισε πως ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο «υπό την αιγίδα της Ε.Ε.», η οποία έχει «ως επίσημη πολιτική και ιδεολογία τον αντικομμουνισμό» και διαθέτει για τον σκοπό αυτό «πακτωλό κονδυλίων».

Στόχος της Ε.Ε. είναι, σύμφωνα με το κόμμα, επίσης «να κρυφτεί ότι η εξουσία των μονοπωλίων, η οποία πήρε τη μορφή του ναζισμού στη Γερμανία, ο ίδιος ο καπιταλισμός ανατράπηκε στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες» και πως η διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού προχώρησε «παρά τις αδυναμίες και τα σοβαρά λάθη».

Επικεντρώνοντας στην Εσθονία, το ΚΚΕ υπενθύμισε μάλιστα πως οι αστικές κυβερνήσεις της «τα χρόνια που ακολούθησαν των ανατροπών στις σοσιαλιστικές χώρες και της διάλυσης της ΕΣΣΔ, οργίασαν διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια».

Ο Περισσός έστρεψε όμως τα βέλη του και κατά της κυβέρνησης. «Η άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμμετέχει στις αυριανές εκδηλώσεις στην Εσθονία είναι τουλάχιστον υποκριτική, όχι μόνο γιατί επίσημα είχε εκπροσωπηθεί στις αντίστοιχες περσινές στην Μπρατισλάβα, αλλά και γιατί αθωώνει την Ε.Ε. των μονοπωλίων, η οποία έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό, την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό».

Υποστήριξε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη «συκοφάντηση του σοσιαλισμού, ολόκληρης της σοσιαλιστικής πορείας της Σοβιετικής Ενωσης», «σιγοντάροντας το χυδαίο ακραίο αντικομμουνισμό της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών κολαούζων, μαζί φυσικά με τη δολοφονική ναζιστική Χρυσή Αυγή».

«Η ενίσχυση του αντικομμουνισμού αποδεικνύει ότι η αστική τάξη και τα επιτελεία της τρέμουν το λαό και την προοπτική της πάλης του, χτυπούν τους κομμουνιστές γιατί αυτοί είναι φορείς της διεξόδου από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τις κρίσεις του», συμπέρανε ο Περισσός, προσθέτοντας ότι «η πάλη για την κατάργηση των αντικομμουνιστικών διώξεων και απαγορεύσεων, ο αγώνας ενάντια στον αντικομμουνισμό» συνδέεται «με τη συνεχή πάλη για την εργατική εξουσία».