Δίκιο έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών ο Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας τη θέση πως τα μέτρα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.
«Οταν οι μισοί λένε τους άλλους μισούς προδότες, τα μέτρα δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν και να υιοθετηθούν από την κοινωνία. Νομίζω ότι αυτή θα πρέπει να ήταν και η απαίτηση των ξένων, δηλαδή να ψηφιστούν τα μέτρα με ευρεία πλειοψηφία.
»Ο κ. Σκουρλέτης κοιτάζει τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταρρεύσει, όμως εμείς που κοιτάμε τη χώρα θα πρέπει να συνεννοηθούμε. Διότι το 153 είναι μια πολύ ισχνή κοινοβουλευτική δεδηλωμένη και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος τόσο στενού κορσέ» διευκρίνισε σε συνέντευξή του στον Real FM.
Ωστόσο δήλωσε πως δεν πρόκειται το κόμμα του να ψηφίσει τα μέτρα ούτε τα μνημόνια. «Δεν μπορείς να κουκουλώνεις τις παθογένειες και τα κακώς κείμενα και μετά να ζητάς δανεικά. Είμαστε άλλης φιλοσοφίας και αντίληψης και δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τα μέτρα» είπε συγκεκριμένα, ενώ τη ίδια στιγμή στηρίζει πλήρως την Ε.Ε. και τις επιλογές της για τη χώρα μας.
Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ., λέγοντας πως δεν έχει εναλλακτικό πρόγραμμα, ουσιαστικά «δεν έχει καν συγκεκριμένο πρόγραμμα». Ούτε όμως για το ΠΑΣΟΚ είχε να πει καλή κουβέντα: «Με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ τα οποία χρωστούν 210 εκατομμύρια σε τράπεζες, δεν μπορώ να συνεργαστώ.
Οι επιστροφές του Γιώργου Παπανδρέου και της παλιάς φρουράς του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν κάτι το σημαντικό. Η δημοσκοπική άνοδός του είναι ένα τρικ, γιατί στην ουσία επέστρεψε η παλιά φρουρά που κατέστρεψε τη χώρα» δήλωσε.
