Με διαδοχικές ανακοινώσεις τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης σχολίασαν την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου καταδικάζει την επίθεση και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε.
Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, πρόσθεσε και τόνισε ότι η Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία των πολιτών.
Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία η Κουμουνδούρου σημείωσε ότι ενέργειες τέτοιου είδους υπονομεύουν ανοιχτά την ίδια τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών «γι’ αυτό μας βρίσκουν όλους απέναντι».
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δηλώσεις έκανε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταδικάζοντας κατηγορηματικά την επίθεση.
«Οι σχέσεις του ελληνικού λαού με τον φίλο λαό της Γαλλίας στηρίζονται σε πολύ γερά θεμέλια για να διαταραχθούν από τέτοιου είδους απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες» επισήμανε η ίδια.
Με δυο αναρτήσεις στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την επίθεση και τη συμπαράστασή του στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για ενέργειες δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης της επίσκεψης.
