Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά τέσσερα και πλέον έτη παραμονής στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπέβαλε, για πρώτη φορά, αίτημα αποφυλάκισης επικαλούμενος το προχωρημένο της ηλικίας του και λόγους υγείας.

Το αίτημα του καταδικασθέντος σε 20 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ υποβλήθηκε μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, παρουσία και του ίδιου του πρώην υπουργού. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί σήμερα το πρωί.

Στο σκεπτικό που ανέπτυξε ο συνήγορος του επικαλείται λόγους ανθρωπιστικούς και κλονισμό της υγείας του Α. Τσοχατζόπουλου -υπεβλήθη σε εγχειρήσεις στα μάτια και έχει από το παρελθόν πρόβλημα στα κάτω άκρα- αλλά και το γεγονός ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι πλέον 77 ετών. Δεσμεύεται δε ότι «ο τόπος διαμονής του, εφόσον αποφυλακιστεί, θα είναι συγκεκριμένος» προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης όταν και όποτε χρειαστεί.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τέλεσης νέων εγκλημάτων, επικαλείται τη δέσμευση της περιουσίας Τσοχατζόπουλου.