Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκτά χαρακτηριστικά πολέμου γεγονός που επιβεβαιώθηκε, χθες, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. του κόμματός του.

Το κόμμα της Συγγρού επιδίδεται σε έναν ασταμάτητο πόλεμο φθοράς του αντιπάλου της, χωρίς όμως να είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσει με κάποιο άλλο εναλλακτικό πρόγραμμα για τη χώρα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο στόχος παραμένει να αποκτήσει την πρωτοβουλία στις πολιτικές εξελίξεις και να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει από την εφαρμογή των σκληρών μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Η ατζέντα της αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών αφορά τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, το εκλογικό σύστημα που εισηγείται η κυβέρνηση, το περιβόητο «Plan X» των Βαρουφάκη-Γκάλμπρεϊθ και το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τα capital controls, καθώς και τα παρατράγουδα του σκανδάλου της Siemens που κινδυνεύει με παραγραφή.

«Καυτός» Ιούλιος

Ο πόλεμος των δύο στρατοπέδων θα συνεχιστεί αμείωτος όλο το επόμενο διάστημα. Οι μεγάλες μάχες αναμένονται στις 19 και 20 του μηνός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του εκλογικού νόμου, και στις 26, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής αναφορικά με τα capital controls. Επίσης, σκληρότατη αναμένεται η αντιπαράθεση από τις 24 Ιουλίου και μετά, όταν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις κυβερνητικές προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση.