«Η πρωτιά της Λεπέν είναι αποτέλεσμα μιας ΕΕ που παρακμάζει και πνίγει τους λαούς της. Η ιμπεριαλιστική και αντιδραστική ΕΕ των πολέμων, της λιτότητας και της ανεργίας αν δεν ανατραπεί σε δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα σκληρό ακροδεξιό ολοκληρωτισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις εντός των συνόρων τόνισε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να πέρασε από τη Βουλή έναν προϋπολογισμό άγριας λιτότητας αλλά δεν πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία για να ολοκληρώσει τη διαχείρισή του. Ο Τσίπρας και οι περί αυτόν, ζουν στο δικό τους κόσμο και έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία, η οποία, απογοητευμένη και εξοργισμένη, βλέπει την κυβέρνηση και τους υπουργούς της να τους διαπερνάει το ψεύδος, η υποκρισία, η αναξιοπιστία και το γάντζωμα στην εξουσία».
Ο Παν. Λαφαζάνης όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έβαλε στο στόχαστρό του, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Δραγασάκη, λέγοντας ότι αυτοί «δεν απάντησαν, γιατί ήταν υποχρεωτικό να απολέσει το Δημόσιο εξαιτίας της ανακεφαλαιοποίησης πάνω από 40 δισ., που είχε βάλει για να στηρίξει στο παρελθόν τις τράπεζες». Μάλιστα προειδοποίησε ότι υπάρχουν ευθύνες «για τις οποίες δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά οι ένοχοι και συνένοχοι, Τσίπρας και Δραγασάκης, όσο και αν τους καλύπτουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε ότι «το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα θα γίνουν το βατερλό της κυβέρνησης με τον καινούργιο χρόνο».
Κλείνοντας, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «κάθε μέρα που περνάει γίνεται αισθητή η μεγάλη απουσία της ΛΑΕ από τη Βουλή, μέσα στην οποία δεν υπάρχει δυναμική δημοκρατική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση απέναντι στο καταθλιπτικό και ανούσιο παιχνίδι των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων, που όλες μαζί πνίγουν την οικονομία και βουλιάζουν την χώρα στο μνημονιακό βούρκο».
