• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.6°C / 21.3°C
  1 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.6°C / 23.3°C
  2 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.0°C / 20.5°C
  2 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 20.2°C
  2 BF
  63%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 17.0°C / 20.9°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 17.3°C
  2 BF
  67%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 18.8°C
  3 BF
  86%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 18.9°C
  1 BF
  94%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.2°C / 18.8°C
  1 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  3 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  1 BF
  74%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 17.9°C
  0 BF
  48%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 15.5°C / 18.9°C
  1 BF
  56%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.8°C / 21.6°C
  3 BF
  85%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.4°C / 21.0°C
  2 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 22.1°C
  2 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 21.7°C
  2 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  81%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μάρτυρας-κλειδί για το σκάνδαλο των υποκλοπών

 • A-
 • A+
Φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για τη σχέση του Μαξίμου με τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες στην υπόθεση του Predator ● Σοβαρός κίνδυνος να βρεθεί εκτός Ελλάδας πριν ελεγχθεί από τις δικαστικές αρχές.

Eνα πρόσωπο «κλειδί» για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για το πως ήλθε το λογισμικό παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα και το ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτό ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος -κουμπάρος του πρωθυπουργικού ανιψιού και πρώην Γ.Γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη- αλλά και ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.» στο επίκεντρο των ερευνών των εισαγγελικών Αρχών.

Πρόκειται για τον Νίκο Λιόλιο, τον στενότερο συνεργάτη του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, ο οποίος εκπροσωπεί και εργάζεται στις εταιρείες συμφερόντων του εν λόγω επιχειρηματία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχεδόν για μια δεκαετία. Είναι εκείνος που φέρεται να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη σχέση του Γιάννη Λαβράνου και του Φέλιξ Μπίτζιου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και το πραγματικό βάθος της σχέσης του Λαβράνου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νίκος Λιόλιος

Ο 55χρονος Λιόλιος είναι ο εξ απορρήτων του Λαβράνου, του πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών και γνωρίζει τα πάντα για τις δραστηριότητές του επιχειρηματία, είτε αυτές αφορούν στο σύστημα TETRA που προμηθεύθηκε με εικονική δωρεά η Ελληνική Αστυνομία το 2013 και τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις οποίες πληρώθηκε, είτε τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια που έχουν εκδώσει και λάβει κατά καιρούς οι εταιρείες συμφερόντων Λαβράνου, Electrum Technologies, Ιονική Τεχνολογική και KRIKEL (για τα οποία υπάρχουν εκτενή δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.»).

Γνωρίζει επιπλέον τις εταιρικές οντότητες σε Κύπρο, Βρετανία και Γερμανία με τις οποίες ο Λαβράνος δραστηριοποιείται επί σειρά ετών, όπως επίσης και το εύρος της συνεργασίας του επιχειρηματία με τον Φέλιξ Μπίτζιου σε μια σειρά από project στον τομέα των δημοσίων προμηθειών και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες του Γιάννη Λαβράνου στο σκέλος των δημοσίων προμηθειών αφορούν και σε κρίσιμους διαγωνισμούς για τη δημόσια ασφάλεια, που είτε προχώρησαν επί Νέας Δημοκρατίας, είτε ακυρώθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Εισαγγελική έφοδος

Μετά από τα ανωτέρω και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», κατά παραγγελία των Εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών, έγινε έφοδος στην οικία Λιόλιου, καθώς κρίθηκε ως πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση των υποκλοπών. Και αυτό επειδή φαίνεται πως υπάρχουν μαρτυρίες που τον φέρουν να έχει εμπλοκή στη διευκόλυνση της δραστηριοποίησης της Intellexa στην Ελλάδα, αλλά και να χειρίζεται λογιστικά και τραπεζικά θέματα της «αμαρτωλής» εταιρείας KRIKEL του Γιάννη Λαβράνου.

Κάποιες εξ αυτών των διευκολύνσεων έγιναν μέσω της εταιρείας Fullspan Communications, συμφερόντων του Γιάννη Λαβράνου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιόλιος είναι ο διαχειριστής της Fullspan Communications, στην οποία εργαζόταν και η Ελενη Τσικλιτήρα, η σύζυγος του Λαβράνου.

Η «Εφ.Συν.» έχει ήδη καταθέσει στον αντεισαγγελέα Δημήτρη Αποστολά, εικονικά τιμολόγια που εξέδωσε η χωματουργική εταιρεία φάντασμα Ιονία Τεχνική προς την Fullspan Communications και τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή του Λιόλιου στο σχήμα απόκρυψης χρήματος και φορολογητέας ύλης στο οποίο πρωταγωνίστησε η εταιρεία KRIKEL.

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» στις 7 Δεκεμβρίου 2022, που είχαμε αποκαλύψει ότι η Ιονία Τεχνική, μια εταιρεία οικοδομικών και χωματουργικών εργασιών, είχε εκδώσει κατά το διάστημα 2018-2021 εικονικά τιμολόγια, αξίας 5,3 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν τον εξοπλισμό υποστήριξης του λογισμικού παρακολούθησης Predator, το οποίο εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Δεκεμβρίου 2022 η «Εφ.Συν.» απεκάλυψε ότι η Ιονία Τεχνική, μια εταιρεία οικοδομικών και χωματουργικών εργασιών, είχε εκδώσει κατά το διάστημα 2018-2021 εικονικά τιμολόγια αξίας 5,3 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τον εξοπλισμό υποστήριξης του λογισμικού παρακολούθησης Predator, το οποίο εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ. Ο φόρος που επιστράφηκε στην KRIKEL από τις εν λόγω συναλλαγές έφτανε σχεδόν το 1,3 εκατ. ευρώ. Τα τιμολόγια βρίσκονταν στις συγκεντρωτικές καταστάσεις εσόδων της Ιονίας, αλλά από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δεν φαίνονταν πουθενά οι αντίστοιχες χρηματικές καταβολές. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.» ο Νίκος Λιόλιος έχει προσωπικά χειριστεί την υπόθεση έκδοσης και λήψης όλων αυτών των τιμολογίων.

Οι σχέσεις με τον Φέλιξ Μπίτζιο

Η «Εφ.Συν.» διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Λιόλιος έχει πολυετή συνεργασία με τον Φέλιξ Μπίτζιο, τον άλλο πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών που βρέθηκε μέσω της κυπριακής εταιρείας Santinomo να διαθέτει το 35% των μετοχών της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται - το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Ενδεικτικά, σήμερα ο Νίκος Λιόλιος συμμετέχει μαζί με τον Φέλιξ Μπίτζιο και τον ετεροθαλή αδελφό του Μπίτζιου, Θόδωρο Ζερβό από κοινού στην εταιρεία Big Time Entertainment, η οποία επίσης φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών και ο ρόλος της οποίας έχει υποδειχθεί από μάρτυρες που γνωρίζουν καλά την υπόθεση στις εισαγγελικές αρχές.

Ο Λιόλιος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Big Time Entertainment και ο Μπίτζιος πρόεδρος της εταιρείας. Η σχέση Λιόλιου – Μπίτζιου κρατά όπως αναφέραμε από παλιά. Ενδεικτική είναι η σύμβαση ύψους 20.000 ευρώ που είχε υπογράψει ο Νίκος Λιόλιος ως διαχειριστής της γερμανικής εταιρείας GPS Solutions GmbH (ξανά συμφερόντων Λαβράνου) τον Ιούλιο του 2018 με αντισυμβαλλόμενο τον Μπίτζιο, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (στοιχεία που διαθέτει η «Εφ.Συν.» δείχνουν πως η σχέση Λαβράνου – Μπίτζιου και Λιόλιου – Μπίτζιου είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα).

Ακόμη, σύμφωνα με στοιχεία της «Εφ.Συν.» ο κ. Λιόλιος είχε και έχει συνεργασία με τον λογιστή Ευάγγελο Τσόγη και τον δικηγόρο Βασίλη Ράπτη, οι οποίοι έχουν χειριστεί και χειρίζονται ακόμη όλες τις υποθέσεις των εταιρειών του Γιάννη Λαβράνου, εντός και εκτός Ελλάδος. Και αυτό έχει σημασία διότι σε αυτές τις εταιρείες ανήκουν και οντότητες του κυπριακού Trust MEXAL που είναι μέτοχος της KRIKEL και το οποίο ελέγχεται ήδη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τριγωνικές συναλλαγές και μη καταβολή φόρου μεγάλου ύψους.

Ακόμη και σήμερα δεν έχει απαντηθεί το πως η KRIKEL, ελληνική εταιρεία με μετόχους κυπριακές οντότητες βρέθηκε να προμηθεύει την Ελληνική Αστυνομία με το αμαρτωλό σύστημα TETRA (ως διάδοχος της Ιονικής Τεχνολογικής) και να εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια απορρήτων κονδυλίων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για υπηρεσίες και υλικά που κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική τους αξία (και πολλά από τα οποία προκύπτει πως έχουν αγοραστεί με τριγωνικές συναλλαγές).
Για όλα αυτά τις απαντήσεις τις έχει τόσο ο Νίκος Λιόλιος όσο και τα προαναφερόμενα πρόσωπα.

Η «Εφ.Συν.» πληροφορήθηκε πως μετά τις εισαγγελικές έρευνες και τις οχλήσεις δημοσιογράφων υπήρξε «παρότρυνση» προς τον Νίκο Λιόλιο να φύγει εκτός Ελλάδος και να μεταβεί στην Αυστραλία, χώρα που έχει ζήσει για μια σχεδόν εικοσαετία. Μάλιστα, ο κ. Λιόλιος διαθέτει και την Αυστραλιανή υπηκοότητα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις έρευνες τόσο των Ελλήνων, όσο και των Ευρωπαίων Εισαγγελέων που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Επισημαίνεται ότι για όλα τα ανωτέρω η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Στείλαμε μέιλ με ερωτήσεις στους κυρίους Λαβράνο, Μπίτζιο, Λιόλιο, Τσόγη και Ράπτη προκειμένου να μας καταθέσουν τη δική τους άποψη. Δεν λάβαμε κάποια απάντηση στο χρονικό όριο που είχαμε θέσει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αρχή Διαφάνειας το «μπαλάκι» των υποκλοπών
Πριν από λίγες μέρες υποβλήθηκε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας αίτημα επανελέγχου της υπόθεσης, το οποίο συνέταξε ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές, ο συνήγορος του Θανάση Κουκάκη και της Αρ. Σίφορντ, δύο εκ των πολλών...
Στην Αρχή Διαφάνειας το «μπαλάκι» των υποκλοπών
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές και οι διαγωνισμοί εκατομμυρίων
Οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος και Φ. Μπίτζιος, φέρονται να είχαν άμεση εμπλοκή σε σειρά διαγωνισμών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Οι εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές και οι διαγωνισμοί εκατομμυρίων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Επιτροπή Θεσμών για τις εταιρείες που σχετίζονται με το Predator
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί τα πλήρη στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών. «Δεν είμαι σίγουρος αν η παρακολούθηση ήταν από την ΕΥΠ ή από άλλο κέντρο», φέρεται να δήλωσε ο υπ. Αμυνας.
Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Επιτροπή Θεσμών για τις εταιρείες που σχετίζονται με το Predator
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ατελείωτες οι λίστες με τις υποκλοπές
Τα επόμενα 24ωρα, θα κληθούν να καταθέσουν στους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στον κλοιό των παρακολουθήσεων του Predator, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».
Ατελείωτες οι λίστες με τις υποκλοπές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεκατρείς δημοσιογράφοι στα δίχτυα του Predator
Να ερευνηθούν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως τουλάχιστον 13 Ελληνες δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καθεστώς παρακολούθησης από το Predator, ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.
Δεκατρείς δημοσιογράφοι στα δίχτυα του Predator

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας