Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα λάβαμε απάντηση σχετικά με το χθεσινό άρθρο του Κώστα Τσουπαρόπουλου με τίτλο «Οι “συμπτώσεις” που οδήγησαν στο ρουσφέτι του σταθμάρχη», η οποία έχει ως εξής:
«Αξιότιμε, κύριε Διευθυντά,
Η απροκάλυπτη καταγραφή φαιδρών σεναρίων, κάτι άλλωστε που ομολογεί ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας υπό τον τίτλο “Οι ‘συμπτώσεις’ που οδήγησαν στο ρουσφέτι του σταθμάρχη”, έχουν ως ξεκάθαρο στόχο την αναπαραγωγή υπονοούμενων για δήθεν εμπλοκή δική μου ή του γραφείου μου, σε μια υπόθεση, με την οποία δεν εμπλέκομαι ούτε εγώ, ούτε το πολιτικό μου γραφείο καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
Πρόκειται για χυδαιότητες και ευφάνταστα κακόβουλα σενάρια συνωμοσίας, που επιχειρούν να με συνδέσουν με την υπόθεση, ώστε να με πλήξουν προσωπικά και πολιτικά.
Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψετε στον δρόμο της αλήθειας, ανασκευάζοντας τα απολύτως ψευδή σενάρια, βασιζόμενοι σε αντικειμενικά τεκμήρια, όπως αρμόζει στις αρχές της ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Με τιμή,
Κώστας Τσιάρας
Υπουργός Δικαιοσύνης»
Απάντηση συντάκτη:
Αναφερθήκαμε σε σενάριο «συμπτώσεων» που οδήγησαν στο ρουσφέτι του σταθμάρχη. Τονίσαμε μάλιστα ότι το σενάριο αυτό –που αναφέρει το όνομα του κ. Τσιάρα– δεν μπορεί να υιοθετηθεί και δεν έχει τεκμηριωθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι «συμπτώσεις» θα πρέπει να διερευνηθούν. Και βεβαίως, είναι σημαντικό για δημόσιο άνδρα ότι ο κ. Τσιάρας λέει ευθαρσώς «δεν εμπλέκομαι».
