Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η προσχώρηση των «εξαπατημένων» στο γαλάζιο στρατόπεδο

Στην Κουμουνδούρου στρέφουν τα πυρά τους όσοι συντάσσονται με τη Δεξιά με στόχο να αμαυρώσουν την αριστερή διακυβέρνηση

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η προσχώρηση των «εξαπατημένων» στο γαλάζιο στρατόπεδο

  • A-
  • A+
Τι έλεγαν οι Καλογρίτσας και Τόμπρας για τις συκοφαντίες που δέχτηκαν από τους σημερινούς υποστηρικτές τους, με τη συνδρομή των οποίων προσπαθούν να ενοχοποιήσουν οψίμως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μεταστροφές ανθρώπων που είχαν πρόσφατα εισπράξει τις συκοφαντίες των σημερινών υποστηρικτών τους έχουν γίνει πλέον «θεσμός» στις συντονισμένες προσπάθειες ενοχοποίησης της πρώην κυβέρνησης. Οι πολίτες καλούνται να ξεχάσουν το οδυνηρό παρελθόν των οικονομικών σκανδάλων μέσω όψιμων καταγγελιών και ανυπόστατων ισχυρισμών. Τελευταίο παράδειγμα, η ανάδειξη του κ. Καλογρίτσα ως παρασυρμένου επιχειρηματία μετά και τη μήνυση που υπέβαλε διά του δικηγόρου του, Α. Λοβέρδου, προς την ξένη εταιρεία.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αμέσως μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για αθέτηση σύμβασης και οφειλές στην εταιρεία CCC «αποκάλυψε» τις ευθύνες του Ν. Παππά και του Μαξίμου. Ξέχασε όμως τα ίδια τα λόγια του γιου του, που μιλούσε για κανιβαλισμό όταν διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια.

«Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα. Ετσι, προκειμένου να εξοντωθώ, ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι.

Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος, ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) “αέρα”, έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις και αφήνουν εργαζόμενους στον δρόμο, απέδωσαν σε εμένα όλα τα κακά».

Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε τότε και στις σκόπιμες διαρροές που είχαν γίνει από την ΤτΕ και άφηναν να εννοηθεί πως ήταν ελεγχόμενος για δάνεια που ουδέποτε έλαβε. «Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη» έλεγε δηλώνοντας ότι αποχωρεί. «Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει» (26.9.2016 lifo.gr).

Μέγα σκάνδαλο

Σήμερα ο κ. Χρ. Καλογρίτσας, επιστρέφοντας στα κανάλια που τον «κανιβάλισαν» οικογενειακώς, αποφάσισε να αναδείξει το μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τον παρέσυρε και αντί να διαθέσει τα τρία εκατ. ευρώ για κατασκευαστικό έργο, τα διέθεσε ως προκαταβολή για την τηλεοπτική άδεια. Ανακάλυψε χάρη και στον συνήγορό του κ. Α. Λοβέρδο άλλους νομικούς τρόπους για να ξεφύγει από το τελεσίδικο πρόστιμο. Με τη μήνυση που έγινε σημαία στα ίδια ΜΜΕ που τόσο τον είχαν αδικήσει και με τους πολιτικούς του συμπαραστάτες άνοιξαν νέοι δρόμοι που προφανώς δεν αφορούν την έκβαση της όποιας δικαστικής διαδικασίας αλλά τη μεθοδευμένη σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος περιζήτητος μάρτυρας είναι ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας (μέλος του Κινήματος Υπέρβαση), που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής ανάμεσα στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρεία για να γίνει η συμφωνία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, «ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι τον Αύγουστο του '16 γνώρισε τους Χούρι με τον Καλογρίτσα οι οποίοι ψάχνονταν να κάνουν μια τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα. Τα χρήματα (50 εκατ. ευρώ) θα τα έβαζαν από κοινού με τον κατασκευαστή Καλογρίτσα. Οι Λιβανέζοι βάλανε τα πρώτα 3, για να βγει η εγγυητική επιστολή, και στη συνέχεια υπαναχώρησαν. Ετσι έμεινε χωρίς λεφτά ο Χρήστος Καλογρίτσας και δεν μπόρεσε να πάρει την άδεια».

Η εγγυητική, όπως είναι γνωστό, κατέπεσε υπέρ του Δημοσίου, ενώ τα χρήματα επιστράφηκαν στον ίδιο έναν χρόνο μετά εφόσον ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες. Σύμφωνα με τον Κ. Τόμπρα, «τα λεφτά δεν τα επέστρεψε και καθ' υπόδειξη της κυβέρνησης, τα έδωσε στο “Documento”».

Βέβαια ο σημερινός εκδότης Κ. Βαξεβάνης δηλώνει ότι «ακόμη και αν τα τρία εκατομμύρια δόθηκαν πραγματικά στον Καλογρίτσα γι' αυτόν τον σκοπό, δεν έχουν σχέση με το “Documento” (ακόμη και αυτό που εξέδιδε ο Καλογρίτσας) γιατί όταν απελευθερώθηκαν από τη δέσμευση, ήδη είχε παρθεί η απόφαση για διάλυση του “Documento”».

Στα αζήτητα

Ο κ. Τόμπρας δεν είναι άγνωστος στα ελληνικά δρώμενα. Ηταν ένας από τους καταγγέλλοντες το σκάνδαλο με τα περίφημα CDS, όπως και την επιβολή του πρώτου μνημονίου στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Η υπόθεση τελικά κατέληξε στο αρχείο όπως γράφει ο ίδιος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη διαρκή άρνηση του εισαγγελέα κ. Κορέα να ζητήσει τα σχετικά έγγραφα των συναλλαγών CDS από το λογιστήριο του Τ.Τ. (όσο ακόμη υπήρχε, πριν το καταπιούν η Eurobank και ο Ειδικός Εκκαθαριστής), ούτε τη χαρά με την οποία μας ανακοίνωσε, ένα φθινοπωρινό πρωινό του 2012, ότι η δικογραφία μας είχε χαθεί και ότι, αν ήμασταν τυχεροί, θα μπορούσε να βρεθεί, μετά από 1-2 χρόνια, ίσως κάπου στη Φλώρινα.

»Δεν είναι αστείο. Είναι η δήλωση του εισαγγελικού λειτουργού που χειρίστηκε επί 6 ολόκληρα χρόνια την υπόθεση. Λογάριασε βέβαια χωρίς τον ξενοδόχο, αφού, χάρη στην άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η δικογραφία ανευρέθη και επέστρεψε στη θέση της, δηλαδή στα αζήτητα του κτιρίου 16 της Ευελπίδων!».

Ο κ. Τόμπρας επαινεί τότε τις προσπάθειες διερεύνησης από τον εισαγγελέα Γεώργιο Καλούδη, που «όσο μπορούσε δούλεψε με ζήλο την υπόθεση», ενώ συγχαίρει τον εισαγγελέα για το πόρισμά του για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με κατηγορούμενους «το μισό τραπεζικό σύστημα και τα ανώτατα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.». Συμπληρώνει δε το πώς με τη γνωστή τροπολογία του 2013 έστειλαν το πόρισμα Καλούδη στο αρχείο.

«Αυτή είναι η αλήθεια που όσο και αν προσπαθούν να τη συγκαλύψουν οι “μπακάληδες” της ελληνικής Δικαιοσύνης, αυτοί που “ζυγίζουν” τα ρετουσαρισμένα δικαστικά ρεπορτάζ, πριν τα τυλίξουν στις φυλλάδες τους κάποιοι εφημεριδοπώλες που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, θα 'θει η ώρα που θα την αναδείξουν οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί». Και συμπληρώνει: «Διαβάστε τώρα τι γράφει το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην “Καθημερινή” και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα» (Κ. Τόμπρας 18.3.2018). Οι καιροί όμως αλλάζουν!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εγώ δεν είμαι στο γαλάζιο στρατόπεδο»
Στην ένορκη κατάθεσή του, στις 6.3.2020, που έδωσε σε συμβολαιογράφο μετά από αίτημα της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ συνεργαστεί ούτε με την εταιρεία Καλογρίτσα «Τοξότης» ούτε...
«Εγώ δεν είμαι στο γαλάζιο στρατόπεδο»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ο Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του»
«Πανικό» στη Νέα Δημοκρατία καταλογίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντας τα γεγονότα με την «οικονομία» και το «γαλάζιο παρακράτος» και φθάνοντας στο συμπέρασμα πως οι εξελίξεις ανάγκασαν την Πειραιώς να «βγάλει...
«Ο Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ξαφνικός έρωτας με τον κ. Καλογρίτσα
Πώς οι μηχανισμοί προπαγάνδας και οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υιοθετούν τώρα ασμένως τους ισχυρισμούς ενός ανθρώπου που οι ίδιοι χαρακτήριζαν απατεώνα...
Ο ξαφνικός έρωτας με τον κ. Καλογρίτσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι μπλε αποχρώσεις του παρακρατικού εγκληματικού κυκλώματος
Mε ταυτόχρονα δημοσιεύματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήρθαν στο φως αποσπασματικές πληροφορίες σχετικά με το εγκληματικό κύκλωμα επίορκων αστυνομικών που δρούσε στην Ελλάδα και του οποίου το ξήλωμα άρχισε...
Οι μπλε αποχρώσεις του παρακρατικού εγκληματικού κυκλώματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί καθυστερεί το πόρισμα των αρεοπαγιτών;
Μεγάλο πλήγμα μπορεί να δεχθεί το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης, εάν αργήσει κι άλλο η ετυμηγορία των Λ. Σοφουλάκη και Ευ. Ζαχαρή σχετικά με τις ενδεχόμενες ευθύνες των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ● Το...
Γιατί καθυστερεί το πόρισμα των αρεοπαγιτών;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας