• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 21.6°C / 26.2°C
  1 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.4°C / 24.4°C
  0 BF
  81%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.2°C / 23.8°C
  1 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  1 BF
  69%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.8°C / 22.1°C
  2 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.8°C / 18.4°C
  2 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  1 BF
  42%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.6°C / 22.6°C
  2 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 25.7°C
  3 BF
  80%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 23.6°C
  1 BF
  80%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.2°C / 23.2°C
  1 BF
  45%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  2 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  2 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.0°C / 26.4°C
  1 BF
  65%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 18.8°C / 21.6°C
  1 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.5°C / 22.8°C
  1 BF
  95%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.1°C / 17.1°C
  1 BF
  62%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι κυκλοφορίες και οι... εισπράξεις

 • A-
 • A+
Χορηγήσεις αντιστρόφως ανάλογες με τις πωλήσεις ● Η εξόφθαλμη «αριθμητική» της κυβέρνησης στην κατανομή των κονδυλίων στις εφημερίδες ● Τα διπλάσια από την «Εφ.Συν.» σε εφημερίδα που πουλά 16 φορές λιγότερα φύλλα.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα στοιχεία στον πίνακα που παραθέτουμε προκύπτουν από τις κυκλοφορίες που δίνει το ένα και μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου, δηλαδή το ΑΡΓΟΣ. Ακόμα κι έτσι, όμως, προκύπτει αβίαστα το «κριτήριο» με βάση το οποίο η κυβέρνηση χρηματοδότησε εφημερίδες και έντυπα. Αυτό γίνεται περισσότερο φανερό αν ληφθεί υπόψη ότι πολλές εφημερίδες έχουν αποσυρθεί από τις μετρήσεις και επομένως δεν είναι σε θέση ο κ. Πέτσας να γνωρίζει τις πωλήσεις τους. Περιττό να αναφερθεί, βέβαια, ότι κανένα ρόλο δεν έπαιξε και ο αριθμός των εργαζομένων σε κάθε Μέσο.

Στην τελευταία στήλη του πίνακα αναφέρονται το σύνολο των φύλλων που πούλησε κάθε έντυπο, ημερήσιο ή εβδομαδιαίο, τους τελευταίους πέντε μήνες. Την περίοδο αυτή η Εφημερίδα των Συντακτών πούλησε συνολικά 907.000 φύλλα, και βάσει της κυβερνητικής «αριθμητικής» της αναλογούσαν 30.000 από την καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ.

Η αμέσως επόμενη εφημερίδα πήρε υπερτριπλάσιο ποσό, αν και πούλησε 50.000 λιγότερα φύλλα και το ίδιο περίπου συμβαίνει με τις εφημερίδες που ακολουθούν βάσει πωλήσεων.

Και το πράγμα γίνεται πιο κραυγαλέο με εφημερίδα που πήρε διπλάσιο ποσό από την «Εφ.Συν.», αν και είχε 16 φορές λιγότερες πωλήσεις. Από το μέσο του πίνακα και κάτω δουλεύει ο... αλγόριθμος της κυβερνητικής φαντασίας, μιας και για 18 εφημερίδες που έχουν επιλέξει να μην μετριούνται οι πωλήσεις τους- ανάμεσά τους και ορισμένες που είναι άγνωστο αν έχουν αγοραστές άλλους από τους ... εκδότες τους- κάποιος οφείλει να λογοδοτήσει με ποιο ακριβώς κριτήριο τους διατέθηκαν πάνω από 400.000 ευρώ χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

«Παρέμβαση της δικαιοσύνης» ζητά η ένωση ιδιωτικών καναλιών

Η επικίνδυνα αμφίδρομη σχέση της εκτελεστικής εξουσίας με τους πυλώνες της ενημέρωσης αποτυπώνεται ανάγλυφα στην ακραία ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της λίστας Πέτσα στην οποία, αφού υιοθετούν όλους τους όψιμους ισχυρισμούς των Μιωνή, Καλογρίτσα κ.λπ., καλούν τη Δικαιοσύνη να παρέμβει!

Οπως αναφέρουν, «η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη γνωστή “διαδικασία αδειοδότησης” των Τηλεοπτικών Σταθμών το καλοκαίρι του 2016 και τις μεθοδεύσεις του τότε υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται ότι όλες οι τότε καταγγελίες μας για έναν αντισυνταγματικό, στημένο και με απόλυτη αδιαφάνεια διαγωνισμό επιβεβαιώνονται από τους ίδιους του πρωταγωνιστές στο ακέραιο [...] Ελπίζουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, υπό το βάρος των αποκαλύψεων αυτών, θα παρέμβει, ώστε να μάθει η κοινή γνώμη τα κίνητρα των εμπνευστών αυτής της αντιθεσμικής διαδικασίας, που έλαβε χώρα εκείνο το καλοκαίρι, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία ιστορικών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, στο όνομα του δήθεν “νέου πλουραλισμού”»!

Ουδέν σχόλιον!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη
Επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι τεράστια ποσά της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» μοιράστηκαν στους «ημετέρους» και τους «υποστηρικτές» της κυβέρνησης.
Σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποκαλύφθηκε τι έκρυβε η λίστα Πέτσα
Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες ότι τεράστια ποσά της καμπάνιας για τον κορονοϊό μοιράστηκαν στους «ημετέρους» και τους «υποστηρικτές» της κυβέρνησης.
Αποκαλύφθηκε τι έκρυβε η λίστα Πέτσα
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Εξ οικείων τα βέλη για τη λίστα Πέτσα
Ο Αντώνης Διαματάρης, εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», εξέφρασε την εύλογη ερώτηση «με βάση ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή» των ΜΜΕ.
Εξ οικείων τα βέλη για τη λίστα Πέτσα
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Τα «περίεργα» της καμπάνιας για τον κορονοϊό
Δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από δύο μήνες «μαγειρέματος» η περιβόητη «λίστα Πέτσα» με το δημόσιο χρήμα που δαπανήθηκε για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Με μερικά από τα ποσά να «βγάζουν...
Τα «περίεργα» της καμπάνιας για τον κορονοϊό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα... αγαπημένα της λίστας Πέτσα
Ποια μέσα ενημέρωσης καρπώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσά από τα 20 εκατομμύρια της κυβέρνησης από τις καμπάνιες για την πανδημία.
Τα... αγαπημένα της λίστας Πέτσα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας