• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 28.7°C / 33.0°C
  3 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 29.7°C / 34.1°C
  2 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 35.4°C
  2 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 33.9°C
  4 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  4 BF
  51%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.0°C / 33.2°C
  2 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 31.5°C
  3 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.6°C / 34.6°C
  3 BF
  25%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 31.5°C
  4 BF
  49%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 30.1°C
  4 BF
  39%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 27.9°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  74%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.2°C / 32.9°C
  2 BF
  35%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 29.5°C / 32.8°C
  3 BF
  38%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 28.8°C
  4 BF
  44%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.0°C / 31.8°C
  3 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.3°C / 27.1°C
  3 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.3°C / 33.9°C
  3 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  0 BF
  36%

Από τη συνεδρίαση (την περασμένη Πέμπτη) της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανελέητο κυνήγι εισαγγελέων και... μαγισσών

 • A-
 • A+
Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. αγνοώντας τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τις δικαστικές διαδικασίες εφαρμόζουν τους κανόνες Δικαίου της εκτελεστικής εξουσίας ● Αποδεικνύοντας ότι στη Βουλή ισχύει ο Νόμος του Σερίφη καταφεύγουν τώρα σε άλλες υποθέσεις αναζητώντας στοιχεία ενοχής. Αφετηρία οι όψιμες και πανομοιότυπες καταθέσεις των εισαγγελέων Ε. Ράικου και Π. Αθανασίου και του επιχειρηματία Σ. Μιωνή που αποφάσισε τώρα να καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη Φιλιππάκη, αλλά και κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η Ν.Δ. βρήκαν τον αποδοτικότερο τρόπο σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αποφάσισαν απλά να αγνοήσουν τον θεσμό και τις δικαστικές διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και να εφαρμόσουν τους κανόνες Δικαίου της εκτελεστικής εξουσίας.

Γιατί «ξεχειλώνουν» την υπόθεση Novartis  

Μπορεί, για παράδειγμα, να υποβάλλεται από δικαστικό λειτουργό αίτημα εξαίρεσης συναδέλφου του και στη συνέχεια το αίτημα να εξετάζεται από αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όμως στη Βουλή οι νόμοι δεν ισχύουν κι έτσι τα μέλη της πλειοψηφίας μιας προανακριτικής επιτροπής μπορούν να καταργούν άλλα μέλη της, να αλλάζουν κατά το δοκούν τα κατηγορητήρια και να μην ενδιαφέρονται για τυχόν ακυρότητες της διαδικασίας.

Αποδεικνύοντας ότι στη Βουλή ισχύει ο Νόμος του Σερίφη αντί της διάκρισης των εξουσιών καταφεύγουν τώρα σε άλλες υποθέσεις αναζητώντας στοιχεία ενοχής. Αφετηρία οι όψιμες και πανομοιότυπες καταθέσεις των εισαγγελέων Ε. Ράικου και Π. Αθανασίου και του επιχειρηματία Σ. Μιωνή (στενού φίλου του συμβούλου Σαμαρά κ. Παπασταύρου). Ο Σ. Μιωνής αποφάσισε τώρα να καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη Φιλιππάκη (με τον όποιο δύο φορές έχει συνάψει συμφωνητικό μετά την πολύχρονη σφοδρή διαμάχη τους) αλλά και κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου.

Προς το παρόν η Δικαιοσύνη παρατηρεί εκ του μακρόθεν την εκτελεστική εξουσία να «δικάζει» τους λειτουργούς της και έντιμοι σε όλη τους την καριέρα εισαγγελικοί λειτουργοί να γίνονται βορά σε μια καλοστημένη προπαγάνδα σπίλωσης. Λοιδορούνται από αδρά δανειοδοτημένα ΜΜΕ που αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα στο παρελθόν για τις καλές τους υπηρεσίες από δημόσιους φορείς της Υγείας, ελεγχόμενες φαρμακευτικές εταιρείες και μεγάλα διαφημιστικά πακέτα τραπεζών.

Παραμένει ερώτημα αν οι αρεοπαγίτες (Ζαχαρής και Σοφουλάκης) που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των ισχυρισμών Αγγελή θα συμφωνήσουν με έγκριτους συναδέλφους τους που έκριναν επανειλημμένα στο παρελθόν ως απολύτως αβάσιμες ανάλογες καταγγελίες του Ι. Αγγελή ή αν θα συνταχθούν με το περιρρέον κλίμα προαποφασισμένων ενοχοποιήσεων.

Η (παρα)δίκη στη Βουλή

Το σκάνδαλο της Novartis αποκλειστικά ως προϊόν «σκευωρίας» μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη Βουλή, η οποία και ανέλαβε να… αποδώσει τη δικαιοσύνη της πλειοψηφίας. Κι ενώ, όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη προανακριτική επιτροπή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση στο σύνολό της έπρεπε να αφεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης, σήμερα η επιτροπή προχωρά στο κυνήγι μαγισσών αντί στο κυνήγι εκείνων που ενδεχομένως έβαλαν το χέρι στο μέλι. Πριν ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση και οδηγηθούν σε βουλεύματα οι ογκώδεις δικογραφίες της Novartis, η Βουλή αποφάσισε να εκδώσει απαλλακτικές και καταδικαστικές αποφάσεις.

Εκτός από τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα πραγματικό στοιχείο από τους 4 εισαγγελείς μάρτυρες εκτός από τις προσωπικές τους όψιμες καταγγελίες, έχουν μπει από καιρό στο κάδρο οι εισαγγελείς που διερευνούν το σκάνδαλο, ενώ τώρα μπαίνουν κι άλλοι που δεν είχαν καμία σχέση. Οπως προαναγγέλλουν τα «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ «θα είναι πολύ δύσκολο η επιτροπή να μην ασκήσει δίωξη σε βάρος (εισαγγελέων και δημοσιογράφων) καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να σταθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας»!

Ενώ δηλαδή τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης σε ανώτατο βαθμό έκριναν ότι καλώς συνεχίζουν να διερευνούν το σκάνδαλο οι εισαγγελείς Διαφθοράς και δεν κρίθηκαν επαρκείς οι λόγοι εξαίρεσής τους, η πλειοψηφία της Βουλής με τα παπαγαλάκια της αποφάσισαν να κρεμάσουν στα μανταλάκια ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, αφήνοντας υπόνοιες μέχρι και για την πρόεδρο των εισαγγελέων προκειμένου να θεμελιωθεί η θεωρία του «κυκλώματος Παπαγγελόπουλου».

Εγινε πλέον σαφής ο λόγος που κλήθηκε στη Βουλή ως μάρτυρας ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής, όχι βέβαια για την υπόθεση Novartis αλλά για γνωστές προηγούμενες υποθέσεις (λίστα Λαγκάρντ) που τον έφεραν σε αντιπαράθεση με τον «γαλάζιο» εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Σε πλήρη εξέλιξη η νέα εκστρατεία συκοφάντησης εισαγγελέων ως μέλη «παραδικαστικού». Στο «κάδρο» προστέθηκαν εκτός από τους εισαγγελείς Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανώλη), ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης (γνωστός και από το πόρισμά του για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων) αλλά και ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος από το 2014 έως το 2017 ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ανάμειξη του ονόματος του Ηλ. Ζαγοραίου και η επίθεση στο πρόσωπό του. Μέχρι πρόσφατα όσοι τώρα τον ενοχοποιούν δεν παρέλειπαν να εξάρουν τη συμβολή του στην περαίωση του πορίσματος για το Μάτι και να του αποδίδουν εύσημα όταν προσέφυγε και δικαιώθηκε (αντίθετα με την άποψη της ηγεσίας) από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ως υποψήφιος στη θέση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα. Η «Εφ.Συν.» έχει ασκήσει κατά καιρούς κριτική σε αποφάσεις του κ. Ζαγοραίου, όμως παραμένει σταθερά απέναντι στην αθλιότητα και τις συκοφαντίες.

Το κουβάρι των όψιμων καταθέσεων

Ο Ηλ. Ζαγοραίος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε διενεργήσει το 2015 προανάκριση για υπόθεση σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ και μάλιστα είχε μεταβεί στη Γαλλία με τους τότε εισαγγελείς του Πρωτοδικείου (Καλούδη, Ντζούρα, Τουλουπάκη) προκειμένου να πάρει (στην πρεσβεία) κατάθεση από τον Φαλτσιανί (πρώην υπάλληλο της τράπεζας HSBC που είχε πρωταγωνιστήσει στις επίμαχες συναλλαγές και στη διακίνηση χρημάτων) ο οποίος ήξερε πρόσωπα και πράγματα.

Σε πλήρη εξέλιξη η νέα εκστρατεία συκοφάντησης εισαγγελέων ως μελών «παραδικαστικού»

Καταθέτοντας στην προανακριτική ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη επιλεκτική διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, στηλίτευσε το γεγονός ότι διαβιβάστηκε από τον τότε υφ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο η επιστολή-καταγγελία του εκδότη Φιλιππάκη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη στιγμή που ο ίδιος διενεργούσε ως οικονομικός εισαγγελέας έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Αυτοί (οι εισαγγελείς) χωρίς να διενεργήσουν άλλη εξέταση αποφάσισαν να φύγουν στο Παρίσι και συνοδεία δημοσιογράφου να πάνε στον Φαλτσιανί. Ολα με μυστικότητα και χωρίς να συνεννοούνται με τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε όλα αυτά να έλθουν σε εμένα. Θα ρωτήσετε γιατί δεν πήγα εγώ στον Φαλτσιανί. Δεν υπήρχε νόμος που να μου επιτρέπει την αξιοποίηση του υλικού, ενώ ο ίδιος ο Φαλτσιανί διωκόταν», είπε μεταξύ άλλων στην προανακριτική.

Απορία δημιουργεί η τελευταία αναφορά του κ. Αθανασίου, δεδομένου ότι προφανώς και είναι αξιοποιήσιμες καταθέσεις υποδίκων (συχνά και καταδικασμένων) αλλά φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσουν κύρια και μοναδικά στοιχεία για απαγγελία κατηγοριών. Οι επικρίσεις του ήταν πιο έντονες για το γεγονός ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στη συνέχεια το 2017 στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και όχι στον ίδιο: «Ως εισαγγελέας Διαφθοράς η Ε. Τουλουπάκη έχει το δικαίωμα να ερευνήσει πρόσωπα τα οποία ήταν εν ευρεία εννοία δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των άλλων. Εδώ μιλάμε ότι έχουμε μια εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την καταγγελία είναι από τέσσερις ιδιώτες».

Ο κ. Αθανασίου (ως οικονομικός εισαγγελέας) δεν φέρεται να ζήτησε όμως τότε τη συγκεκριμένη δικογραφία αλλά μονάχα στοιχεία φορολογικά για οικονομικό έλεγχο. Τα στοιχεία αυτά του δόθηκαν, ενώ στη συνέχεια πήρε και ο ίδιος τρεις καταθέσεις από τον Φαλτσιανί και μία κατάθεση από μάρτυρα κάτοικο εξωτερικού την οποία και απέστειλε στον αρμόδιο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πώς λοιπόν τώρα θυμήθηκε ότι δεν έπρεπε να διενεργήσει την έρευνα η Εισαγγελία Πρωτοδικών και στη συνέχεια η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς; Ο ίδιος μάλιστα είχε ζητήσει τότε ως επίκουρους τους εισαγγελείς που τώρα στοχοποιεί.

Η δικογραφία πήγε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διότι πράγματι αναδείχτηκαν ευθύνες «εν ευρεία εννοία δημοσίων υπαλλήλων» και ήταν υπό διερεύνηση -όπως και ο ίδιος καταθέτει- το αν διαπράχτηκε αδίκημα διαφθοράς από εγκληματική οργάνωση. Τον Ιούλιο του 2016 όταν ο κ. Αθανασίου ενημέρωνε για τις 191 δικογραφίες που αφορούσαν πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ δεν έκανε την παραμικρή νύξη για «λάθος» αναθέσεις. Αντίθετα δε με όσα υπαινίχθηκε, ποτέ δεν ζητήθηκαν για το ταξίδι των εισαγγελέων στη Γαλλία εξηγήσεις από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κοτζαμάνη.

Ο «γαλάζιος» εμφύλιος και τα συμφωνητικά

Η πολύχρονη διαμάχη των Μιωνή-Φιλιππάκη (εκδότη), μετά τη σύναψη με τη συμβολή του Αντ. Σαμαρά το 2013 ενός πρώτου συμφωνητικού, αναζωπυρώθηκε με αποτέλεσμα το 2015 ο εκδότης να υποβάλει τη γνωστή επιστολή-καταγγελία. Στο μεταξύ οι διάφορες υποθέσεις που σχετίζονταν με τη λίστα Λαγκάρντ είχαν ήδη ξεκινήσει να διερευνώνται αλλά και να εκδικάζονται στα αρμόδια δικαστήρια.

Το 2018, δύο μήνες μετά τη σύναψη νέου συμφωνητικού μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη (μετά το 2016) συνάντηση Μιωνή με τους υπουργούς Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο, ενώ δεν ξεκαθάρισε η ισραηλινή πρεσβεία στην πρόσφατη δήλωση αν όντως είχε μεσολαβήσει για τη συνάντηση.

Ο κ. Μιωνής σε αντίθεση με το συμφωνητικό του 2013 (!) ζήτησε αυτή τη φορά εγγυήσεις για πλήρη διακοπή των δικαστικών ερευνών σε βάρος του προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το συμφωνητικό. Σήμερα καταθέτει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι οι όροι του συμφωνητικού θα γίνουν σεβαστοί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Με δυο λόγια, τον διαβεβαίωσε δηλαδή ο υπουργός ότι ο εισαγγελέας θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο και ότι ο αρμόδιος ανακριτής θα το εγκρίνει. Οτι στη συνέχεια θα συμπράξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ο οποίος θα το ανέθετε στη συνέχεια σε εφέτη που επίσης θα όφειλε να συμπράξει.

Οτι η ανακρίτρια θα έβγαζε τυπικές κλήσεις με την αναγκαία σύμπραξη του (νέου) προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και του εισαγγελέα που θα χρεωνόταν την υπόθεση. Οτι ο πρωτοδίκης θα συνέπραττε επίσης ορίζοντας Δικαστικό Συμβούλιο με μέλη που θα έδιναν την τελική έγκριση! Τέλος, ότι στο ζήτημα της επιβολής προστίμων θα συνέπραττε η αρμόδια αρχή.

Ενας μικρός στρατός θα έσπευδε αδιαμαρτύρητα να ακολουθήσει εντός τριμήνου τις εντολές Παπαγγελόπουλου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δικαστικοί λειτουργοί προφανώς θα έκλειναν τα μάτια. Τόσο αφελής ήταν άραγε ο «Ρασπούτιν» ή απλά κάτι δεν μας λέει καλά ο επιχειρηματίας; Ο αντίδικός του εκδότης περιγράφει σε υπόμνημα εντελώς διαφορετικά τα περιστατικά.

Ο πρώην υπουργός Ν. Παππάς κατέθεσε ότι η μόνη διαβεβαίωση που έλαβε τότε ο κ. Μιωνής ήταν ότι το δικαστικό σύστημα δεν ήταν προκατειλημμένο εναντίον του και αυτό το αποδείκνυαν εξάλλου οι έως τότε δικαστικές αποφάσεις. Ο ίδιος δε ο κ. Μιωνής δεν κατέθεσε τίποτε από όσα σκόπιμα διέρρευσαν σε ΜΜΕ περί χρημάτων που δήθεν ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος, αλλά αποκλειστικά για την προσπάθεια διευθέτησης των δικαστικών εξόδων μεταξύ του ίδιου και του εκδότη Φιλιππάκη.

Το ενδιαφέρον πόρισμα

Το πόρισμα του 2019 των εισαγγελέων Διαφθοράς, το οποίο φαίνεται ότι κάπου έχει… παραπέσει στην προανακριτική, περιέχει ωστόσο πλείστα στοιχεία για τις συμμετοχές εκατοντάδων φυσικών προσώπων και εταιρειών υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της HSBC Bank Greece που με δαιδαλώδεις διαδρομές έστειλαν χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους. Μπορεί τελικά η συγκεκριμένη υπόθεση να μπήκε στο αρχείο εφόσον δεν αποδείχτηκε το αν τα χρήματα αυτά ήταν προϊόν δωροληψίας ή εκβιασμού (ή άλλου αδικήματος που απαιτείται για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης) όμως τα τεράστια ποσά διέφυγαν με τους κατάλληλους χειρισμούς στο εξωτερικό την ώρα που η χώρα βούλιαζε.

«[...] Τα υπό διερεύνηση άτομα με κεντρικό πρόσωπο τον... προσέφεραν εξατομικευμένες υπηρεσίες διοικητικής και ελεγκτικής υποστήριξης αναφορικά με τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σε σχετιζόμενα με την Ελλάδα φυσικά πρόσωπα με τη χρήση των διεθνών υποδομών της συγκεκριμένης τράπεζας, την αξιοποίηση πλήθους εξωχώριων εταιρειών σε ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους και την εκμετάλλευση του τραπεζικού απορρήτου της Ελβετίας, καθιστώντας ιδιαίτερα δυσχερή για τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές την πρόσβαση στις σχετικές οικονομικές πληροφορίες […]

Υπό τον δικό τους έλεγχο αναπτύχθηκε πλήθος διασυνδεδεμένων εταιρειών που λειτουργούσαν συμπληρωματικά ουσιαστικά ως γραφείο εξυπηρέτησης σχετιζόμενων με την Ελλάδα πελατών για την πρόσβαση στην ελβετική τράπεζα αλλά και διεθνώς. Ταυτοποιήθηκαν 208 άτομα μεταξύ των οποίων και συγγενείς των διερευνόμενων. Το γραφείο λειτουργούσε παράλληλα με τις επίσημες δομές της τράπεζας σε Ελλάδα και Ελβετία σε συνεργασία με πρόσωπα σχετιζόμενα με τις δομές αυτές (υπαλλήλους κ.λπ.) και τα οποία διέθεταν προσβάσεις και εσωτερική πληροφόρηση ώστε να εξυπηρετούνται οι συγκεκριμένοι πελάτες. Προέκυψε δε ότι όλα αυτά ήταν σε γνώση της τράπεζας καθώς αυτή διατηρούσε τα σχετικά δεδομένα στα πληροφοριακά της συστήματα [...]»

Στις «ένδοξες» δεκαετίες των παραδικαστικών μπήκαν στο στόχαστρο δικαστικοί επειδή έκαναν τα στραβά μάτια στη διαφθορά. Η χρεοκοπία της χώρας προκάλεσε ωστόσο τα αντανακλαστικά του θεσμού της Δικαιοσύνης. Παρά τις καθυστερήσεις, τις ελλείψεις, τις παραλείψεις και τις δυσκολίες, μεγάλη μερίδα δικαστικών λειτουργών σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να ξεσκονίζει τις μείζονες υποθέσεις βλάβης του δημόσιου συμφέροντος. Μεταξύ αυτών είναι ασφαλώς και εκείνοι των οποίων σήμερα η κυβέρνηση συνοδεία ΜΜΕ ζητάει την κεφαλήν τους επί πίνακι προκειμένου να στιγματίσει την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Προαγωγές;
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η σημερινή ημέρα, που το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, μετά την πρωτοφανή για τις συνεδριάσεις προαγωγών διακοπή στις 30/6, αναμένεται να συνεχίσει τις κρίσεις εκεί ακριβώς όπου...
Προαγωγές;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο τελευταίος μάρτυρας... να κλείσει την πόρτα
Σήμερα προσέρχεται στην προανακριτική επιτροπή για να καταθέσει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ● Η κλήση του προέκυψε ύστερα από μια τυχαία ερώτηση στην κ. Ράικου που περιελάμβανε το...
Ο τελευταίος μάρτυρας... να κλείσει την πόρτα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σφοδρή επίθεση Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου
Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, απαντώντας στις κατηγορίες που εκείνη εκτόξευσε εναντίον του κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Σφοδρή επίθεση Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Novartis: τι γράφει η εισαγγελική πρόταση για τους «σκευωρούς»
Η αντεισαγγελέας με την πρότασή της φαίνεται ότι υιοθέτησε ένα μεγάλο μέρος του πορίσματος της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής αλλά και του σκεπτικού της «βιαστικής» ανακρίτριας.
Novartis: τι γράφει η εισαγγελική πρόταση για τους «σκευωρούς»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κεραυνοί» Παπαγγελόπουλου για τη «μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως του ελληνικού κράτους»
Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί η ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Κεραυνοί» Παπαγγελόπουλου για τη «μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως του ελληνικού κράτους»
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Οι δικαστές που τόλμησαν
Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τόλμησε πριν από λίγες μέρες από το βήμα επιστημονικού συνεδρίου να θίξει δύο μεγάλα θέματα ταμπού.
Οι δικαστές που τόλμησαν

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας