Εκατοντάδες «άγνωστοι» με επίσης «άγνωστη» πηγή χρημάτων στέλνουν συνεχώς (με ρυθμούς φρενήρεις – ανά δεκάλεπτο σχεδόν) μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα βουλευτών που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουν δηλώσει πως θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Παράλληλα, τηλεφωνούν από αριθμούς εξωτερικού, μιλώντας με ακραία χυδαίους χαρακτηρισμούς και απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα κυβερνητικών στελεχών και όχι μόνο.
Είναι απορίας άξιον το πόσο οργανωμένη και συντονισμένη είναι αυτή η επίθεση. Τηλέφωνα στις πλέον ακατάλληλες ώρες με απίστευτες απειλές, μηνύματα με ύβρεις.
Ακόμα και στην περίπτωση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή συνεργαζόμενου με τους ΑΝ.ΕΛΛ., Κ. Ζουράρι, ο οποίος εδώ και μήνες έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μεν τη Συμφωνία των Πρεσπών (έχει μάλιστα γράψει με σαφήνεια τις απόψεις του σε εκτενές κείμενο που κυκλοφόρησε πρόσφατα), ωστόσο δεν θα καταψηφίσει την κυβέρνηση («και ο τελευταίος να μείνω, όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσω την πόρτα σε αριστερή κυβέρνηση, αλλά είμαι αυτός που θα την αφήσω ανοιχτή»).
Μηνύματα (τα περισσότερα ανορθόγραφα) όπως «Ντροπή», «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», «Το αίμα των προγόνων μας φωνάζει! Μην ανταλάσετε τη Μακαιδονία μας με γεμάτες βαλίτσες», «Μακεδονία Γη Εληνική» (αποστολές: From Trikala), «Ξεπουλημένοι θα σας φάει το μαύρο χόμα. Η Μακεδονία μας ανήκει», «Θα σε κρεμάσουμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» είναι τα πλέον απλά (μα με συνεχή ροή) από αυτά που δέχονται τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Τα περισσότερα δεν μπορούν να γραφούν καν. Οσο για το πόσο «ψεύτικα» είναι και το πώς πραγματικά φαίνεται να προωθούνται από συγκεκριμένα παρακρατικά κέντρα, φάνηκε από το εξής τηλεφώνημα: «Ποιον πήρα; Την Παπακώστα ή τον Ζουράρι;»
Η Ν.Δ. δεν έχει καταδικάσει αυτές τις ενέργειες τρομοκρατίας βουλευτών, κι ας ήταν ο γραμματέας Β4 ΝΟΔΕ της Ν.Δ. κ. Αβραμάκος, που απέστειλε μαζικά μηνύματα προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών.
Οχι μόνο δεν καταδίκασε, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Κυρανάκης, χαρακτήρισε μάλιστα και «υποχρέωση» τα τηλεφωνήματα αυτά.
