ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα έχει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί από το περασμένο Σάββατο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η συνάντηση Ιερώνυμου-Βαρθολομαίου έχει οριστεί για τις 10 το πρωί, ενώ, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, πρόκειται για ένα τετ-α-τετ ραντεβού των δύο ιεραρχών που αναμένεται με πρόσθετο ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως μετά την απουσία του προκαθημένου της ελληνικής Εκκλησίας από από θρησκευτικούς εορτασμούς στην Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, όπου παρέστη ο Πατριάρχης.

Στην τελετή (αγιοκατατάξη του Οσίου Ιακώβου) -σύμφωνα με το ΑΠΕ- έλαβε μέρος πλήθος πιστών και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης. Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, και πολλοί μητροπολίτες.

Στις 12.15 σήμερα ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Αύριο ο κ. Βαρθολομαίος θα κηρύξει την έναρξη του Θ’ Διεθνούς και Διαθρησκειακού Οικολογικού Συμποσίου, υπό τον τίτλο «Towards a greener Attica» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Μουσείο της Ακροπόλεως.

Στο πλαίσιο του συμποσίου και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τις Σπέτσες και την Υδρα, όπου θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις προς τιμήν του από την τοπική Μητρόπολη.