Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακόμα ένα εθνικό θέμα -η προκλητική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο- δίνει την ευκαιρία για «αψιμαχίες» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Με αφορμή, λοιπόν, την τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, με στόχο να κατευναστεί η ένταση που είχε προηγηθεί, η Νέα Δημοκρατία, με δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της, Γιώργου Κουμουτσάκου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση που υιοθέτησε.

«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα: ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, ξεκινώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. 

«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του», απάντησε κυβερνητικός αξιωματούχος, λίγη ώρα αργότερα, στον τομεάρχη της Ν.Δ. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο, ενώ υπενθύμιζαν ότι η Πειραιώς έχει ζητήσει σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το θέμα.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία ο υπουργός Άμυνας φέρεται να εξέφρασε τη βούλησή του να ενημερώσει σχετικά τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου θα συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας (16-17 Φεβρουαρίου).