Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σφοδρή κριτική άσκησε στο περιθώριο της δίκης των Τεμπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον πάλαι ποτέ πολιτικό της συνεργάτη για «θράσος» κάνοντας λόγο για την υπογραφή του μνημονίου, για το δημοψήφισμα, αλλά και για φαινόμενα διαφθοράς και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «θέλει θράσος για να επανέρχεται ένας πρώην πρωθυπουργός ο οποίος παραβίασε την πιο ιερή εντολή, την εντολή του δημοψηφίσματος, έκανε την πιο θεαματική κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία, πρόδωσε τον κόσμο που τον ψήφισε (…) κυβέρνησε με μνημόνια, με καταστολή, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (…) με διαφθορά και διαπλοκή που δεν την ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Συμπλήρωσε ότι «ο απλός πολίτης, ο λαός μας, η κοινωνία έχει ζήσει πολλά, έχει βιώσει τραύματα και αξίζει σίγουρα καλύτερα, και αυτά (…) δεν θα τα φέρουν ούτε οι πολιτικοί Πινόκιο ούτε οι πολιτικοί “θηριοδαμαστές των τσίρκων” – δεν θα τα φέρουν τα καλύτερα εκείνοι οι οποίοι περιφρονούν τον κόσμο και τον περνούν για κουτό» και κατέληξε ότι «εγώ προσωπικά δεν ξεχνάω την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, που παρενέβαινε ανερυθρίαστα στην υπόθεση του εγκλήματος στο Μάτι. Δεν ξεχνάω τη φίμωση των μέσων ενημέρωσης που υπήρχε και τότε, από τον κύριο Τσίπρα. Δεν ξεχνώ και ότι από το 2019 μέχρι το 2023 ουσιαστικά παραβίασε το καθήκον να ασκήσει αντιπολίτευση, πραγματική αντιπολίτευση, αυτή που σήμερα ασκούμε εμείς».