Τα 2 (δύο) ρομποτικά συστήματα, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν, πλήρως, εδώ και 10 μήνες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με τις πρώτες, πολύπλοκες επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής, να έχουν πραγματοποιηθεί, με απόλυτη επιτυχία, στις 20 Δεκεμβρίου 2019.
Με τη χρήση των ρομποτικών συστημάτων επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών, η μείωση του χρόνου παραμονής στην κλινική, ο περιορισμός του μετεγχειρητικού πόνου και η ταχύτερη ανάρρωση.
Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα της λεπτομερούς προετοιμασίας της επέμβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με χρήση εξατομικευμένων δεδομένων για τον κάθε ασθενή, της αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο του εύρους κίνησης του ποδιού και τέλος, η δυνατότητα πραγματοποίησης δύσκολων χειρισμών ακριβείας, από το χειρουργό.
