Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με συνεντεύξεις και συζητήσεις τις οποίες επιμελείται η Νίκη Συροπούλου, ιδρύτρια και CEO του SingularityU Greece, επιστήμονες από το SingularityU και όλο τον κόσμο μοιράζονται τοποθετήσεις και αποκαλύπτουν στρατηγικές για την προσαρμογή στις μελλοντικές προκλήσεις.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το Virtual Salon Event με τίτλο «Health in the Era of Pandemic», στο οποίο η Tiffany Vora, Vice Chair of Medicine & Digital Biology στο Singularity University, μιλά για ένα αισιόδοξο υγειονομικό σενάριο σε παγκόσμιο επίπεδο και για την περίπτωση της Ελλάδας και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η Tiffany Vora, αποκλείει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δεύτερο κύμα έξαρσης του Covid-19 και προχωρά σε ένα αισιόδοξο σενάριο για την επόμενη ημέρα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Το αισιόδοξο σενάριο είναι να αντιμετωπίσουμε μόνο ένα ακόμη lockdown και μετά από αυτό, το φθινόπωρο, να έχουμε λιγότερους περιορισμούς. Θα έρθει, δηλαδή, σε κάθε περίπτωση ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, αλλά θα μεταβούμε πιο γρήγορα σε μικρότερες εστίες, διότι αναμένεται να έχουν εγκριθεί θεραπείες κυρίως λόγω της επαναχρησιμοποίησης (repurposing) στα φάρμακα και στις έξυπνες κλινικές δοκιμές. Θα ήταν, επίσης, πιθανό, να δούμε, ήδη από τον Ιούνιο, να γίνεται η μετάβαση από τα τεστ διάγνωσης Covid-19 στα σημεία περίθαλψης στο τεστ διάγνωσης στο σπίτι. Επίσης, υπάρχουν δύο εμβόλια που βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές αυτή τη στιγμή και ίσως, να μπορούσαμε να δούμε ένα εμβόλιο διαθέσιμο πολύ νωρίτερα, ίσως ακόμη και στις αρχές του 2021. Όσον αφορά στο «διαβατήριο ανοσίας» και την ιχνηλάτηση επαφών, θα μπορούσαμε να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα συντομότερα, αν η Google και η Apple είχαν μια καλή συνεργασία με τις κυβερνήσεις».

Στην ομιλία της, τέλος, η Tiffany Vora είχε την ευκαιρία να αναλύσει την γνώμη της για την προέλευση του ιού, να προτείνει σωστές πηγές πληροφόρησης αλλά και να υπογραμμίσει την ευκαιρία που δίνεται στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή για να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως πρόβα για μελλοντικές κρίσεις.

Για όσους έχασαν αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, έχουν τη δυνατότητα να την ακούσουν στο link και να μείνουν συντονισμένοι για τα επόμενα Virtual Salon Events .