Η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.
Η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε επίσης, ότι θα προχωρήσει σε σχετικές λεπτομερείς ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.
Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ολλανδικό fund φέρεται να βρίσκεται σε συμφωνία με νέους αγοραστές του εν ποσοστού του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, μεταξύ των οποίων εταιρείες συμφερόντων της κ. Μαριάννας Λάτση.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.
Διευκρινίσεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σχετικά με σημαντική μεταβολή στη συμμετοχή και τα δικαιώματα ψήφου της Reggeborgh Invest
Για την επέκταση της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (Call Option) μετοχών και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου του μετόχου της Reggeborgh Invest BV, ενημερώθηκε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η Reggeborgh Invest BV απέκτησε την 10η Σεπτεμβρίου 2020 δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ AE, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Η ημερομηνία λήξης είχε καθορισθεί 180 ημέρες μετά την 10.09.2020 και η περίοδος άσκησης/μετατροπής, ήταν μεταξύ της 1ης και της 180ης ημέρας μετά την 10.09.2020.
Στις 6η Μαρτίου 2021, υπεγράφη η επέκταση της περιόδου άσκησης για το προαναφερόμενο δικαίωμα, η οποία είναι πλέον μεταξύ της 1ης και της 240ης ημέρας μετά την 10.09.2020.
Κατόπιν τούτου η συμμετοχή της Reggeborgh Invest BV στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρουσιάζεται παρακάτω:
– Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου (που ενσωματώνονται σε μετοχές) πριν την επέκταση της περιόδου άσκησης/μετατροπής :
‘Αμεση συμμετοχή: 14,1761% (ήτοι 30.375.397 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), έμμεση συμμετοχή: 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο): 14,1761% (ήτοι 30.375.397 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Ο αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου (συνολική θέση), ως αποτέλεσμα πιθανής μελλοντικής άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης (Call Option), θα διαμορφωθεί ως εξής: άμεση συμμετοχή 26,7218% (ήτοι 57.257.420 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 26,7218% (ήτοι 57.257.420 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.
– Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου (που ενσωματώνονται σε μετοχές) μετά επέκταση της περιόδου άσκησης/μετατροπής :
‘Αμεση συμμετοχή: 14,7937% (ήτοι 31.698.933 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), έμμεση συμμετοχή: 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο): 14,7937% (ήτοι 31.698.933 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Ο αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου (συνολική θέση), ως αποτέλεσμα πιθανής μελλοντικής άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης (Call Option), με επέκταση της περιόδου άσκησης για το προαναφερόμενο δικαίωμα, η οποία είναι πλέον μεταξύ της 1ης και της 240ης ημέρας μετά την 10.09.2020, θα διαμορφωθεί ως εξής: άμεση συμμετοχή 27,3395% (ήτοι 58.580.956 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 27,3395% (ήτοι 58.580.956 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.
