Ορισμένους από τους διαλόγους που φέρονται να αντάλλαξαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με Ευρωπαίους ομολόγους του έδωσε στη δημοσιότητα κυριακάτικη εφημερίδα. Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, διαψεύδει και κάνει λόγο πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση για εκλογές συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΒΗΜΑ» ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, φέρεται να είπε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια μέτρα και πως θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι η αντίδραση ήταν «αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε (σσ σε εκλογές).
Η αντίδραση από το ΥΠΟΙΚ δεν άργησε να έρθει, καθώς το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι διάλογοι αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
«Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού. Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη» προσθέτει το υπουργείο.
