Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το «πράσινο» φως άναψε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DG comp) για την έκδοση ομολόγου 380 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτήσει η Attica Bank ισχυρή κεφαλαιακή βάση και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και εξυγίανση. Ειδικότερα, τα ομόλογα με έγκριση Ελληνικού Δημοσίου θα χρησιμοποιηθούν για την άντληση ρευστότητας από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ΕLA).

Η έγκριση της DG comp ήρθε λίγες ώρες μετά την καταρχήν συμφωνία της τράπεζας με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για το σχέδιο θεραπείας που αφορά τα ευρήματα του πορίσματος που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό του SSM.

Επιπρόσθετα, οι συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της Attica, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην Ουάσινγκτον με στελέχη του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχαν θετικό πρόσημο.

Ετσι, την Πέμπτη, οπότε και θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο Παναγιώτη Ρουμελιώτη η επιτροπή σχεδιασμού της τράπεζας, η διοίκηση της τράπεζας θα έχει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα εισηγηθεί προς έγκριση στο Δ.Σ. ώστε να αποσταλεί στη συνέχεια στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπως είπε ο Παν. Ρουμελιώτης μετά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον, η Attica θα είναι σύντομα σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.