Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αλλαγή φρουράς σήμανε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, καθώς νέος μόνιμος αντιπρόσωπός του ορίστηκε ο Ολλανδός Dennis Botman, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ.

Πρόκειται να αντικαταστήσει τον Αμερικανό Wes McGrew, ο οποίος επιστρέφει στα κεντρικά του Ταμείου μετά τη λήξη της θητείας του αυτό τον μήνα.

Ο Botman θα αναλάβει τα καθήκοντά του στη χώρα μας στις 2 Σεπτεμβρίου. Βρίσκεται στο Ταμείο από το 2002 και έχει εργαστεί στο τμήμα Ασίας και Ειρηνικού, ως αναπληρωτής επικεφαλής για την Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει επιτελέσει μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στις Φιλιππίνες και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες αποστολές στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Τέλος, έχει γράψει μελέτες για διάφορα θέματα, όπως για τις οικονομικές κρίσεις, τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, τις μεταρρυθμίσεις κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και τα δημόσια οικονομικά.