Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η κυβέρνηση δεν θα επιβαρύνει τα νησιά με ένα ακόμη μέτρο, όπως η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ λόγω της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μιλώντας σήμερα στο Mega o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι εξετάζεται το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτό το μέτρο με τους θεσμούς και ελπίζει «να υπάρξει θετική κατάληξη».

Αναφέρθηκε σε διάταξη που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή την Δευτέρα ή την Τρίτη, σύμφωνα με την οποία όλες οι δωρεές, είτε σε είδος είτε σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, που έγιναν ή θα γίνουν από εδώ και πέρα σε φορείς του Δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ.

«Οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις»

Να ζητούν αποδείξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προέτρεψε τους φορολογούμενους ο κ. Αλεξιάδης που εξέφρασε την πεποίθησε ότι τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή.

Για τη χρήση πλαστικών κρατών τόνισε ότι θα προβλέπεται «στα νομοσχέδια που καταθέτουμε άμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου, ένα ποσοστό να χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Αυτό το ποσοστό δεν θα χρειάζεται να το κρατούν σε αποδείξεις». 

Παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση ενός μηνός σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί κυρίως δική του ευθύνη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οι διμηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου να γίνουν μηνιαίες και περισσότερες, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στη χρονιά.

«Η πρώτη δόση ελπίζουμε πως θα είναι το Μάιο», ανέφερε.