Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν τη λιμενική βιομηχανία, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κυβερνοασφάλεια, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση των υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), το οποίο εκλέχτηκε στις 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Αθανάσιος Λιάγκος (εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΘ), α’ αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Τσώνης (αν. διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ), β’ αντιπρόεδρος ο Απόστολος Καμαρινάκης (διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας), γενικός γραμματέας ο Σωκράτης Αναγνώστου (διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου) και οικονομικός επόπτης ο Γεώργιος Βακόνδιος (διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου).

«Τα λιμάνια, ως πύλες του εμπορίου, αποτελούν τον στιβαρό πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Ετσι, τώρα περισσότερο από κάθε φορά, υπάρχει η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της λιμενικής διακυβέρνησης για τη δημιουργία ακόμη πιο ισχυρού και ανταγωνιστικού λιμενικού συστήματος υπό το τρίπτυχο: ασφάλεια – ταχεία εξυπηρέτηση – χαμηλό κόστος» επισήμανε το νέο Δ.Σ.