Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ακτοπλοϊκού ομίλου, καθώς χθες εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group το σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΝΕΚ. Οπως προβλέπει το σχέδιο, η Attica θα απορροφήσει την ΑΝΕΚ και οι δύο εταιρείες συγχωνεύονται με ημερομηνία μετασχηματισμού την 30.9.2023.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η Attica, οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ θα λάβουν 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για καθεμία μετοχή της Attica Group και οι μέτοχοι της Attica θα εξακολουθήσουν να κατέχουν τον ίδιο αριθμό κοινών μετοχών της που κατείχαν πριν από την επέλευση των αποτελεσμάτων της συγχώνευσης. Συνεπεία της έκδοσης νέων μετοχών που θα διατεθούν στους μετόχους της AΝΕΚ, σύμφωνα με την παραπάνω σχέση ανταλλαγής, το μετοχικό κεφάλαιο της Attica θα αυξηθεί κατά το ποσό των 8.207.505 ευρώ με την έκδοση 27.358.350 νέων άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης 0,30 του ευρώ.

Οι δανειακές υποχρεώσεις της AΝΕΚ, που απορρέουν από το κοινό και το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο καθώς και τον λοιπό τραπεζικό δανεισμό της AΝΕΚ, την αγορά των οποίων έχει συμφωνήσει η Attica δυνάμει ιδιωτικού συμφωνητικού στις 23.9.2022, θα αποσβεσθούν λόγω συγχύσεως με την επέλευση των αποτελεσμάτων της συγχώνευσης. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης εξαρτάται από την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Attica και της AΝΕΚ καθώς και της ιδιαίτερης συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων της AΝΕΚ.