Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την αναστολή της εκτέλεσης εντολών για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αποφάσισε η κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας -όσοι έχουν ακόμη σπίτια μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Κατά τραγική ειρωνεία η κυβέρνηση «προστατεύει»« τώρα τις κατοικίες όσων απέτυχε να προστατεύσει ουσιαστικά από τις καταστροφές. Μπορεί να μην αποκαταστήσει -έστω και κατ’ ελάχιστο- τις χαμένες περιουσίες χιλιάδων αγροτών, κτηνοτρόφων και κατοίκων, ωστόσο προχωρά σε μια «μεγαλόκαρδη» κίνηση κατά το παράδειγμα των πληγεισών από τις πυρκαγιές Ρόδο, Βοιωτία, Έβρο, Αττική.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η κυβέρνηση των «αρίστων» έχει αναγκαστεί να βάλει «φρένο» στην κερδοφόρα δραστηριότητα ιδιωτών και αρπακτικών των funds στον τομέα ακινήτων.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εκδόθηκε για την «προστασία και την στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel”», αναστέλλονται όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τους πλημμυροπαθείς, ενώ αποφασίζεται και η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για δύο μήνες στη Θεσσαλία.

Η αναστολή έχει οριζόντια από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνεται και τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων.

Επίσης στην χθεσινή ΠΝΠ προβλέπεται μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών που ήταν χθες 10/9 σε Παρασκευή 15/9 καθώς η λειτουργία των δικαστηρίων στην περιοχή έχει ανασταλεί τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών παραμένει αμετάβλητη.