Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με άνοδο, η οποία ξεπέρασε το 6,5%, έκλεισε ο Αύγουστος για τα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης από τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Σκύρο και τη Μήλο. Στο πρώτο οκτάμηνο του 2015, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εξυπηρετήθηκαν συνολικά 34,2 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση που άγγιξε το 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των πτήσεων έφτασε τις 302.907, από τις οποίες οι 124.906 αφορούν τις γραμμές εσωτερικού και είναι αυξημένες κατά 8,2% σε σχέση με το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2014, ενώ 178.001 κάλυψαν γραμμές εξωτερικού, με αύξηση 2,5%.

Εχει ενδιαφέρον ότι βελτιώθηκε η πληρότητα των δρομολογίων, καθώς η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 9,7% και ο αριθμός των πτήσεων μόνον κατά 4,8%. Με βάση την επιβατική κίνηση του Αυγούστου, στις πέντε πρώτες θέσεις κατατάσσονται τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» (2,15 εκατ. επιβάτες), Ηρακλείου (1,26 εκατ. επιβάτες), Ρόδου (965.000 επιβάτες), Θεσσαλονίκης (690.000 επιβάτες) και της Κέρκυρας (560.000 επιβάτες).