Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αύξηση κατά 20% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Attica Group, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) το 2021, καθώς ανήλθαν σε 347,91 εκατ. ευρώ, από 290,40 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2020. Επίσης αύξηση κατά 4% σημείωσαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) και ανήλθαν στα 41,96 εκατ. ευρώ έναντι 40,39 εκατ. στη χρήση 2020. Σημαντική μείωση παρουσίασαν οι ενοποιημένες ζημιές ύστερα από φόρους, 13,19 εκατ. ευρώ στη χρήση 2021 έναντι ζημιών 49,42 εκατ. ευρώ το 2020.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης του 2021 που ανακοίνωσε η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της Attica Group επηρεάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρήση από την πανδημία και τους περιορισμούς στη διακίνηση επιβατών και οχημάτων, καθώς και από την επιβολή μειωμένου πρωτοκόλλου μεταφοράς επιβατών στα πλοία. Ωστόσο το μεταφορικό έργο του ομίλου, σε σχέση με τη χρήση 2020, αυξήθηκε κατά 34% στους επιβάτες, κατά 38% στα Ι.Χ. οχήματα και κατά 11% στα φορτηγά οχήματα. Κατά το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2022, το μεταφορικό έργο του ομίλου σημείωσε αύξηση σε όλες τις κατηγορίες εσόδων.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει η εταιρεία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, συνεπεία της οποίας αυξήθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα οι ήδη αυξημένες τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ναυτιλιακό κλάδο. Ειδικότερα, η μέση τιμή των ναυτιλιακών καυσίμων το 2021 αυξήθηκε κατά 32,4% σε σχέση με τη χρήση 2020, ενώ η μέση τιμή των καυσίμων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους αυξήθηκε περαιτέρω κατά 28% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2021. Η τάση για περαιτέρω αύξηση των τιμών διατηρήθηκε και εντός του μηνός Μαρτίου 2022.