Την πρόσφατη είδηση ότι η ΟΛΠ-Cosco συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 31 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2022, με βάση τα κριτήρια ESG, σχολιάζει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα.
Σε ανακοίνωση με τίτλο «“Πράσινο λιμάνι” με γκρίζα νερά» τονίζει ότι στην «ΟΛΠ-Cosco αυτοθαυμάζονται ως “πράσινη” εταιρεία εντός του λιμανιού του Πειραιά, αποκρύπτοντας τη βαριά περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί σε ολόκληρη την πόλη και τον Σαρωνικό: τοξικά βυθοκορήματα, θαλάσσιοι και αέριοι ρύποι, κυκλοφοριακοί φόρτοι, πρόστιμα για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και δικαστικές αποφάσεις για διακοπή έργων».
Σημειώνει επίσης ότι στην ΟΛΠ-Cosco «αυτοθαυμάζονται για την “κοινωνική” προσφορά αποκρύπτοντας τις δραματικές εργασιακές συνθήκες, την επισφάλεια, την ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων, τις πρόσφατες μαζικές απεργίες των εργαζομένων της εταιρείας και τον δραματικό θάνατο λιμενεργάτη στο λιμάνι.
Αποκρύβουν τις παμπειραϊκές αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης στα εκτελούμενα χωρίς περιβαλλοντικές εγκρίσεις έργα», ενώ για τη συνεισφορά της εταιρείας στην πολιτιστική κληρονομιά και στη διαχείριση των κηρυγμένων μνημείων του λιμανιού σχολιάζει:
«Η “βιώσιμη” και “περιβαλλοντικά υψηλή” ταυτότητα της ΟΛΠ-Cosco “απογειώνεται”: μπάζα και βυθοκορήματα δίπλα στο Ταφικό Μνημείο Θεμιστοκλή, αποθήκη αυτοκινήτων στο Κονώνειο Τείχος, κατεστραμμένος ο Ταινιόδρομος Κράκαρη, εγκαταλειμμένος και ημιερειπωμένος ο Σταθμός Επιβατών (Παγόδα), νεκροταφείο πλοίων η Κυνόσουρα Σαλαμίνας και ο Τύμβος Σαλαμινομάχων, χαμένο το Ιστορικό Αρχείο.
Ναι, η ΟΛΠ-Cosco εμφανίζεται ως υποδειγματική εταιρεία, αυτοθαυμαζόμενη στον δικό της παραμορφωτικό καθρέπτη. Η πραγματική εικόνα δυστυχώς δεν είναι αυτή». Η δημοτική παράταξη αναφέρει ακόμα ότι «κάθε λιμάνι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη του, κι έτσι η ΟΛΠ-Cosco δεν “ζει” μόνη της στον Πειραιά.
Ο κόσμος που ζει κι εργάζεται γύρω από το λιμάνι δεν χρειάζεται μόνο φιλανθρωπίες, χορηγίες, μερικά δέντρα και μια παιδική χαρά εντός του λιμένα. Δεν χρειάζεται τα ελάχιστα απαιτούμενα για την πράσινη λειτουργία του λιμανιού. Δεν χρειάζεται και δεν έχει λόγο να επιθυμεί τις επενδύσεις γιγαντιαίας ανάπτυξης σε βάρος της υγείας και της καθημερινότητάς του».
