Εκτός του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα που φέρνει το νερό από τον Εύηνο, τον Μόρνο και την Υλική στην Αττική άφησε η κυβέρνηση την ΕΥΔΑΠ. Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του εποπτεύοντος υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή ότι «είναι fake news η ιδιωτικοποίηση του νερού», η κυβέρνηση δεν κατέθεσε ποτέ την τροπολογία που ήταν απαραίτητη για να συμμετάσχει η ΕΥΔΑΠ στον διαγωνισμό. Ετσι, η εταιρεία που είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο, αναγκάστηκε χθες να εκδώσει ανακοίνωση και να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει, γιατί θα έπρεπε να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση.
Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) έληξε χθες και η κυβέρνηση άφησε εκτός τον μόνο φορέα στον οποίο το Δημόσιο έχει συμμετοχή, προφανώς για να επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές (αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα) να κάνουν εκείνοι το δικό τους παιχνίδι.
Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ΣΔΙΤ για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα (ΕΥΣ) πριν από έναν χρόνο. Οποιο σχήμα κερδίσει θα αναλάβει έργα λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης του τεράστιου αυτού δικτύου με κόστος που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια. Το δίκτυο αυτό το συντηρούσε έως τώρα η ΕΥΔΑΠ, αλλά πλέον θα κληθεί να πληρώσει για τη χρήση του, συν το γεγονός ότι πρόσφατα δέχθηκε να πληρώσει 157 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο για το αδιύλιστο νερό που πήρε μέσω αυτών των αγωγών κατά τα έτη 2013-2020.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας