Αύξηση εσόδων κατά 8% πέτυχε ο όμιλος ΟΤΕ, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου που παρουσίασε χθες. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύονται κατά 6,9%. Κατά 10% αυξάνονται τα έσοδα κυρίως από υπηρεσίες και αυξημένες πωλήσεις συσκευών, ενώ κατά 7,4% ενισχύονται τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, με τα έσοδα περιαγωγής να ανακάμπτουν.
Ακόμη, βελτιώνονται οι τάσεις στην κινητή τηλεφωνία της Ρουμανίας, στην οποία τα προσαρμοσμένα EBITDA ενισχύονται κατά 26,4%. Συνολικά, τα έσοδα του ομίλου στο εξάμηνο έφτασαν το 1,615 δισ. ευρώ, από 1,563 δισ. πέρσι. Ο Ομιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει τον στόχο για διανομή μερίσματος 480 εκατ. ευρώ στους μετόχους φέτος.
Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του ΟΤΕ στην υπό όρους πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania (TKR) στην Orange Romania. Ως γνωστόν, η Κομισιόν ενέκρινε την πώληση υπό τον όρο της πώλησης του 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile (TKRM). Ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει το ποσοστό αυτό, το οποίο θα οδηγήσει τον ΟΤΕ να ελέγχει σχεδόν το 100% της TKRM. Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την όλη συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.
