Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μία… στάση, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προτού μεταβεί στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Ο κ. Βαρουφάκης θα σταματήσει στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.  Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, στο χονδρικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό κλάδο, στον τραπεζικό τομέα, στα ΚΕΠ επιχειρήσεων (One Stop Shops), στην αγορά εργασίας, στις προμήθειες του Δημοσίου και στους μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της κυβερνητικής βούλησης για βαθιές τομές, σε συνεργασία με διεθνείς θεσμούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την δυνατότητα επίβλεψης της εφαρμογής τους και οι οποίοι τάσσονται αρωγοί στη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης, η συνάντηση του υπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ γίνεται σε μια κομβική στιγμή της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας. Η συνάντηση δε, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ, η οποία έχει στόχο τον άρτιο σχεδιασμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που είναι αναγκαίες στη χώρα και η εφαρμογή των οποίων αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης.